Select Page

POSUŠJE: Međunarodni petoboj nacija U20 okupio vrsne mlade boćare

POSUŠJE: Međunarodni petoboj nacija U20 okupio vrsne mlade boćare

Na terenima Boćarskoga doma Nožinac u Posušju otpočeo je trodnevni međunarodni boćarski turnir, Petoboj nacija u kategoriji U 20.

Turnir je okupio igrače iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, Crne Gore i BiH. Ovaj turnir se između spomenutih zemalja održava po prvi put u kategoriji igrača do 20 godina starosti. Nakon što se već godinama održava u seniorskoj konkurenciji, održavanje turnira u mlađem uzrastu predstavlja nastavak suradnje s ciljem popularizacije ovoga sporta među mladima.

Turnir je otpočeo ovoga petka, 18. listopada 2019. U svečanosti otvaranja koja je održana na otvaranju prigodnim riječima su se obratili predsjednik Sportskog saveza općine Posušje Zvonimir Širić, načelnik općine Grude Ljubo Grizelj i načelnik općine Posušje Branko Bago, koji je otvorio turnir, dok je u glazbenom dijelu nastupila klapa Zvizdan.

Na turniru se okupilo 25 mladih boćara među kojima su i oni koji već iza sebe imaju velike boćarske rezultate. U svim reprezentacijama ima osvajača medalja sa svjetskih i europskih prvenstava. Tu je Ria Vojković iz Hrvatske, jedna od najboljih juniorki svijeta ili pak Slovenac Gašper Povh, zlatni u brzinskom izbijanju s neton završenog Svjetskog prvenstva održanom u Italiji.

Evo imena natjecatelja i njihovih voditelja.

Hrvatska: Luka Gašpar, Duje Pirić, Gabriel Lorento Perkov, Ante Nemarić, Vedran Glavić i Ria Vojković; voditelj Čedo Vukelić, pomoćnik Ivo Topić.

Crna Gora: Petar Marić, Mateo Počanić, Ilija Belan, Igor Petković i Gracija Stjepčević; voditelj Miroslav Petković, pomoćnik Nikola Došljak.

Slovenija: Erik Čeh, Žan Sodec, Gašper Povh, Jan Guštin i Jaka Štramfel; voditelj Anton Kosor, pomoćnik Milan Bozovičar.

Srbija: Dejan Kovačević, Kristijan Tot, Milica Popović, Davor Kuntić i Stefan Šikara; voditelj Srđan Butorac, predsjednik BS Srbije Milan Mileustić.

BiH: Jakov Galić, Mate Ćorluka, Vinko Grubišić i Damir Bajić; voditelj Mate Grubišić, predsjednik BS BiH.

Suci: Ante Juka, Vlado Medić, Vlado Bogut i Željko Kužić.

Voditelj natjecanja je hrvatski međunarodni sudac Boris Nadenić.

Petoboj nacija U 20 održava se od 18.do 20. listopada 2019.

radioposusje.ba

OGLASI

Loading