Select Page

Svećenik koji je proveo 557 dana u zatočeništvu ISIL-a, posjetio Međugorje

Svećenik koji je proveo 557 dana u zatočeništvu ISIL-a, posjetio Međugorje

Don Tom Uzhunnalil, salezijanski svećenik iz Indije, jučer je posjetio Međugorje, te je gostovao u programu Radio Mir Međugorje.

Don Tom će do 22.10. boraviti u Hrvatskoj i BiH kako bi prenio svoje iskustvo života u zatočeništvu ISIL-a, gdje je bio čak 557 dana!

Don Toma su oteli u ožujku 2016. godine u jemenskom gradu Adenu, gdje je služio kao misionar u hospiciju sestara Misionarki ljubavi.

Teroristi su pritom ubili ukupno 16 ljudi, od kojih su četiri redovnice ubijene pred Tomovim očima, a jedino su njega odlučili zadržati na životu. Oslobođen je u rujnu 2017. godine.

Napisao je knjigu “Čudom živ: 557 dana u rukama isilovaca”.

Inače, don Tom je prije Međugorja posjetio Žepče.

Don Tom je 16. listopada u večernjim satima pred više stotina posjetitelja održao prvi susret sa žepačkom publikom ali i posjetiteljima koji su za tu zgodu pristigli iz Banja Luke, Travnika, Zenice, Teslića… te ujutro 17. listopada za učenike KŠC Don Bosco.

Don Tom je u oba svoja nastupa u Žepču posebno istaknuo da želi svima s kojim se susreće prenijeti tri poruke: „Prva je poruka da je Bog živ i da je molitva najmoćnije oružje koje nam je Gospodin dao. Želim i preko ovog svog iskustva širiti vjeru u Isusa Krista i potaknuti ljude da vjeruju u snagu molitve. Druga poruka je da najmoćnije lijek koji nam je Bog dao umijeće, dar opraštanja. Oprosta i svojim neprijateljima. Treća poruka koju želim prenijeti jest da svatko od nas ima posebno poslanje. Otkrit ćemo ga u molitvi i tišini jer tada možemo čuti i osjetitišto nam to Bog poručuje“, kazao je don Tom, prenosi Nedjelja.ba.

OGLASI

Dan otvorenih vrata Frame

U subotu 8. lipnja 2024., u vremenu od 16.00 do 19.00 sati u vjeronaučnom centru, naša frama...

Loading