Select Page

Posušje: MUP Županije Zapadnohercegovačke započeo društveno odgovornu kampanju “Slavi odgovorno, slavi bez vatrenog oružja!“

Posušje: MUP Županije Zapadnohercegovačke započeo društveno odgovornu kampanju “Slavi odgovorno, slavi bez vatrenog oružja!“

U četvrtak 23.12.2021. godine MUP Županije Zapadnohercegovačke je središnim događajem, koji se održao na Trgu hrvatskih branitelja u Posušju, započeo društveno odgovornu kampanju „Slavi odgovorno, slavi bez vatrenog oružja!“ na području Županije Zapadnohercegovačke.

Kampanja se realizira uz potporu Razvojnog programa Ujedinjenih naroda u Bosni i Hercegovini (UNDP BiH) i Koordinacijskog odbora za kontrolu malog oružja i lakog naoružanja u Bosni i Hercegovini u okviru projekta „Prevencije i smanjenja prisustva nelegalnog oružja u Bosni i Hercegovini” (PILLAR), a sprovode je županijska ministarstava unutrašnjih poslova i Policija Brčko distrikta Bosne i Hercegovine.

Kampanja se provodi u razdoblju 23-31. prosinca 2021. godine i ima dvojak cilj; podići svijest građana o opasnosti korištenja vatrenog oružja u slavljeničke svrhe tijekom blagdana, kao i promovirati odgovorno vlasništvo nad vatrenim oružjem.

Tijekom trajanja kampanje policijski službenici i službenice će u odabranim sredinama dijeliti promotivni materijal građanima sa ključnim porukama kampanje:

  • neovlaštena upotreba vatrenog oružja ugrožava sigurnost ljudi i imovine i izaziva uznemirenost građana, te je legalno kažnjivo,
  • pucanje u zrak iz vatrenog oružja može nenamjerno uzrokovati smrt druge osobe ili za posljedicu imati teške tjelesne ozljede i psihološke traume.

Istraživanja pokazuju da se tragedije i nesreće, uslijed upotrebe vatrenog oružja, često događaju u vrijeme proslava. Stoga, MUP Županije Zapadnohercegovačke apelira na građane Županije Zapadnohercegovačke da se suzdrže od upotrebe vatrenog oružja tijekom blagdana kako najradosniji trenuci i ne bi završili sa tragičnim posljedicama:

„Provedite najljepše trenutke radosti i slavlja odgovorno, bez korištenja vatrenog oružja!“

Projekt PILLAR se realizira u okviru incijative Mapa puta 2024 za kontrolu malog oružja i lakog naoružanja na Zapadnom Balkanu koju financiraju Savezna Republika Njemačka, Velika Britanija, Kraljevina Švedska, Republika Francuska, Kraljevina Nizozemska, Kraljevina Norveška i uz potporu Europske unije.

Radioposusje.ba

OGLASI

USKORO VELIKA BICIKLISTIČKA AVANTURA BLIDINJE BIKE FESTIVAL 2022.

𝐚 𝐯𝐞𝐥𝐢𝐤𝐢𝐦 𝐳𝐚𝐝𝐨𝐯𝐨𝐥𝐣𝐬𝐭𝐯𝐨𝐦 𝐕𝐚𝐬 𝐩𝐨𝐳𝐢𝐯𝐚𝐦𝐨 𝐧𝐚 𝐜̌𝐞𝐭𝐯𝐫𝐭𝐢 𝐩𝐨 𝐫𝐞𝐝𝐮 𝐛𝐢𝐜𝐢𝐤𝐥𝐢𝐬𝐭𝐢𝐜̌𝐤𝐢 𝐟𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥 ❞𝐁𝐥𝐢𝐝𝐢𝐧𝐣𝐞 𝐁𝐈𝐊𝐄...

OBAVIJEST PČELARIMA

Obavještavaju se pčelari s područja općine Posušje da ažuriraju podatke o stanju pčelinjih...

JAVNI POZIV ZA PODNOŠENJE PRIJAVA ZA DODJELU SREDSTAVA ZA FINANCIRANJE PLANINARSKIH OBJEKATA PS...

Loading