Select Page

POSUŠJE: Odigran 1. međunarodni turnir BCAA lige za mlađe kadetkinje, slovenske Ježice pokazale najviše

POSUŠJE: Odigran 1. međunarodni turnir BCAA lige za mlađe kadetkinje, slovenske Ježice pokazale najviše

U gradskoj športskoj dvorani, po prvi put, odigran je međunarodni turnir BCAA lige za mlade kadetkinje.

Tur-KOS-pos_pec_bih_151115

Na parketu zanimljive borbe za svaku loptu

Nastupile su domaćin ŽKK Posušje, dvije ponajbolje ekipe Slovenije, Ježice iz Ljubljane i Athlete Celje iz Celja, te Vodice iz Hrvatske. ŽKK Posušje kao organizatoru turnira ovaj je sportski događaj uz potporu veliko priznanje Posušju i Ženskom košarkaškom klubu. Turnir su otvorile sastavi domaćina protiv hrvatskog ŽKK Vodice. U izjednačenoj borbi na kraju su pobjedu slavile gošće (46:41). U drugom susretu za prolaz dalje zaigrali su „susjedi“ iz Slovenije – Ježice protiv Athlete Celje. Od samoga početka se već znao pobjednik. Ježice su bile uvjerljive i upisale sigurnu pobjedu za prolaz u finale. Na kraju je završilo 68:35 za Ježice.

TurZKKPos-pec_bih_151115

Posušanke na začelju ali nisu nezadovoljne

U borbi za treće mjesto zaigrali su vrlo dobro predkadetkinje ŽKK Posušje i Athlete iz Celja. Bio je neizvjesno a Posušanke su bile i u prednosti. U završnici su Slovenke bile sigurnije i pobijedile 49:38.

 

Finale – Uvjerljive Ljubljančanke

Znalo se odmah da će Ježice biti pobjednik turnira. U prvoj četvrtini bilo je uvjerljivo (18:5). Poluvrijeme je glasilo 35:15 za Ježice,a u trećoj četvrtini je bilo tek 6:5. Ipak, jači sastav Ježica završio je pobjedom od 52:30 i osvojio potpuno zasluženo prvo mjesto.Vode ih treneri Miha Pobe i Bojan Hladnik. Na kraju su i domaći i gosti za medije izjavili kako je sve proteklo u pravom sportskom ozračju s čestitkama domaćinu na odličnoj organizaciji i dočeku. Domaće pred kadetkinje su na zadnjem mjestu a ipak svi u klubu nisu nezadovoljni jer im je, kako su istaknuli, potrebito više raditi i trenirati nego sada.

Večernji list /Pero Crnogorac

OGLASI

Loading