Select Page

POSUŠJE: Okrugli stol na temu “Nasilja”

POSUŠJE: Okrugli stol na temu “Nasilja”

U sklopu projekta „Narančasti glasovi“ Vijeće mladih općine Posušje organiziralo je okrugli stol na temu „Nasilja“ u eteru Radio postaje Posušje.

Projekt provodi Vijeće mladih općine Posušje u suradnji s Institutom za razvoj mladih KULT BiH uz podršku ambasade SAD-a koja djeluje u Bosni i Hercegovini.
Sudionici okruglog stola bili su:

– Gospodin Damir Čutura, zapovjednik operativno komunikacijskog centra MUP-a ŽZH i glasnogovornik uprave MUP-a ŽZH, koji je govorio o statističkim podacima u zadnjih 10 godina sa područja Županije Zapadnohercegovačke i općine Posušje, kaznenim odredbama za nasilnike, funkcioniranju sustava, te Zakonskim okvirima i mjerama u Federaciji Bosni i Hercegovini.

Jozo Kolobarić, student sociologije i član Vijeća mladih općine Posušje, govorio je o cjelokupnoj društvenoj situaciji, uzrocima problema nasilja, kao i metodama koje se mogu prijenjivati kako bi se preventivno djelovalo.

Mate Lončar, predsjednik Vijeća mladih općine Posušje i Federacije Bosne i Hercegovine, koji je i glavni koordinator ovog projekta, govorio je o sadašnjim aktivnostima koje su provedene u sklopu ovog projekta i planiranim aktivnostima koje će biti realizirane, na ovu temu, u narednom periodu.

– Gospodin Zvonimir Širić, ravnatelj Osnovne škole Ivana Mažuranića u Posušju, govorio je o trenutnoj situaciji u školi i mjerama koje škola poduzima u sklopu preventivnog djelovanja, kao i postavljanju video nadzora u školi.

– Gospodin dr. Stipe Rezo, ravnatelj službe Hitne pomoći u Posušju, govorio je o medicinskom postupanju u slučajevima nasilja, potrebi da se više govori o ovom problemu i stručnom programu koji je prošao na temu nasilja.

Voditeljica i moderatorica okruglog stola bila je gospođa Marija Budimir, kojom se ovim putem zahvaljuju, kao i cijeloj ekipi Radio Posušja. Hvala i svima onima koji su do sada na bilo koji način doprinijeli kvalitetnijoj realizaciji ovog projekta.

Posušje.net

OGLASI

Loading