Select Page

POSUŠJE: Otvorene nove prostorije županijske Službe za zapošljavanje

POSUŠJE: Otvorene nove prostorije županijske Službe za zapošljavanje

Danas je upriličeno svečano otvaranje novih prostorija županijske Službe za zapošljavanje u općini Posušje. Ovo je iskorak u stvaranju boljih uvjeta rada s nezaposlenima i ostvarivanja kvalitetnije komunikacije prema poslodavcima.

Novi prostori nalaze se na atraktivnijoj i vidljivijoj lokaciji, a potpuno su opremljeni u skladu s europskim standardima pružanja potpore nezaposlenima.

Današnje otvaranje samo je početak, svi službenici u Podružnici Posušje, u punom smislu te riječi, trebaju biti na usluzi svim osobama koje traže posao i žele raditi, a poglavito mladima. Službeni podatci o broju nezaposlenih u općini Posušje ne odgovaraju stvarnom stanju, svi smo svjedoci da većina osoba na popisu nezaposlenih kojeg vodi Služba nisu aktivni tražitelji posla. Upravo stoga od ovog novog načina rada i metodološkog pristupa profilu svake osobe prijavljene kao nezaposlene očekujemo stvarne podatke kako bi sve nadležne institucije mogle poduzeti učinkovite mjere za smanjenje broja nezaposlenih u općini.

Upravo u tome nalazi se najveći potencijal ovog novog pristupa nezaposlenima, a novootvoreni uredi postaju mjesto povezivanja osoba koje žele raditi i poslodavaca koji traže radnika čime Služba postaje konkretna poveznica institucija, gospodarskog sektora, poslodavaca detektirajući njihove potrebe na tržištu rada.
Značajno je i davanje preporuka Službe pri kreiranju deficitarnih i drugih struka radi potreba uvođenja novih zanimanja u srednje škole ili potpore visokoškolskim smjerovima od strane Općine.

U tom smislu Općina Posušje već duži period ima iznimnu suradnju s nadležnima u županijskoj službi, a u postupku je i potpisivanje Memoranduma o suradnji s ovom službom kao i s Federalnim zavodom za zapošljavanje na čijem čelu se trenutno nalazi gđa. Helena Lončar, a sve kako bi se uspješno kreirali potrebni i kvalitetni kadrovi na tržištu rada na našem lokalnom nivou.

Nove prostorije i novi način rada Službe za zapošljavanje svakako će doprinijeti ostvarenju zadanih smjernica koje nam nameće BFC certifikat u smislu konačnog slaganja kockica posuškog mozaika kao mjesta ugodnog življenja.

OGLASI

Loading