Select Page

POSUŠJE: Planinari i ribolovci u nedjelju obilježavaju Svjetski dan voda!

POSUŠJE: Planinari i ribolovci u nedjelju obilježavaju Svjetski dan voda!

Već dvadeset i devetu godinu zaredom, 22. ožujka obilježit će se Svjetski dan voda koji naglašava vrijednost vode i podiže svijest o globalnoj krizi s vodama.

Prve važne preporuke o problemima vezanim uz vodu i vodne resurse formulirane su na konferenciji Ujedinjenih naroda o vodama 1977. godine u Argentini, a nakon konferencije UN-a u Rio de Janeiru u prosincu 1993. godine, odlučeno je da će se svake godine na ovaj datum diljem svijeta obilježavati Dan voda i podsjećati na važnost vode te podizati svijest o preko dvije milijarde ljudi koji nemaju pristup sigurnoj vodi.

Hrvatsko planinarsko društvo Pločno iz Posušja svake godine obilježava Svjetski dan voda usponom uz Ružički potok i na Oštrc a ovogodišnji, sada već tradicionalni planinarski pohod biti će održan u nedjelju 20.03.2022. godine.

Isti dan će članovi Športsko ribolovnog društva Braco Vidić – Posušje Tribistovo organiziranjem čišćenja oko jezera probati podići ekološku svijest, ako ništa bar onima koji dolaze na jezero, na jedan viši nivo.

OGLASI

Loading