Select Page

Posušje: Povodom Dana branitelja odigran III. malonogometni turnir osnovnih škola

Posušje: Povodom Dana branitelja odigran III. malonogometni turnir osnovnih škola

Povodom Dana branitelja općine Posušje, Odbor za obilježavanje Dana branitelja u suradnji sa Športskim savezom općine Posušje, danas su organizirali  III. malonogometni turnir osnovnih škola.

Na njemu su sudjelovali učenici iz svih osnovnih škola s područja općine Posušje, koji su u veliku gradsku sportsku dvoranu došli u pratnji ravnatelja škola i nastavnika. Pred sam početak turnira, prigodno je se obratio načelnik Ante Begić. Načelnik Begić je podsjetio učenike na ulogu hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu, kao i na važnost održavanja ovakvih manifestacija, kroz koje se promiče sjećanje i odaje počast svim žrtvama koji su utkali svoje živote za slobodnu rodnu grudu, a ujedno je i otvorio ovaj turnir.

Nakon odigranih susreta 1. mjesto osvojila je ekipa OŠ I. Mažuranića Posušje, 2. mjesto OŠ Vranić, 3. OŠ A. B. Bušića Rakitno i 4. O.Š Franice Dall’era Vir. Najbolji strijelac turnira je David Dumančić, najbolji golman Patrik Kovač, dok je najbolji igrač turnira Marko Begić. Nagrade su najuspješnijima uručili predsjednik OV-a Mario Knezović, brigadir Jozo Miličević, ispred Odbora za obilježavanje Dana branitelja Mladen Bašić, te ispred Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata HVO-a HB Posušje Vinko Kovač. 

Ovo je bio uvod u središnju proslavu Dana branitelja općine Posušje koja će se održati sutra, 30. svibnja. Program će započeti svetom misom u 11:00 sati u posuškoj župnoj crkvi, potom svečanim mimohodom i prigodnim programom na Trgu hrvatskih branitelja. Pozivamo sve žitelje da budu dio ove svečanosti.

Radioposusje.ba/ Foto: Foto Nada

OGLASI

Dan otvorenih vrata Frame

U subotu 8. lipnja 2024., u vremenu od 16.00 do 19.00 sati u vjeronaučnom centru, naša frama...

Loading