Select Page

POSUŠJE: Sve manje članova Udruge umirovljenika

POSUŠJE: Sve manje članova Udruge umirovljenika

Iz posuške Udruge umirovljenika stižu podaci koji pomalo zabrinjavaju vodstvo Udruge umirovljenika.

Naime, u Posušju je registrirano blizu dvije tisuće umirovljenika, osim inozemnih, a ta nevladina udruga broji sada tek 555 registriranih članova. To je pomalo zabrinulo Izvršni odbor i tajništvo koji pokreću akciju za jačanjem broja članova. Naime, plaća se tek jedna KM mjesečno za članstvo a članovi imaju brojne olakšice. To je potvrđeno na sjednici Izvršnog odbora posuške Udruge umirovljenika.

– Udrugu smo osnovali 2000.godine koja je već tada brojala 600 članova a danas ih je sve manje. To je loše u usporedbi sa susjedima iz Gruda. Naime, u Grudama je registrirano oko 1600 umirovljenih a njihova Udruga broji čak 1200 članova. Slično je stanje i u drugim općinama ZH županije, ističu u posuškoj Udrugi umirovljenika. Istina je da su umirovljenici nezadovoljni visinom mirovina jer ih je u Posušju čak 60 posto s minimalnom mirovinom. No, ipak članstvo te nevladine udruge nudi nekoliko olakšica – banjsko liječenje i rehabilitizaciju, nabavu ogrijeva u ratama, besplatne vakcine, izlete i drugo.

U Izvršnom odboru na čelu s prof. Markom Sliškovićem ističu kako dobro surađuju sa Zajednicom udruga ZHŽ-a te Savezom županijskih udruga Federacije BiH. Planiraju krenuti u akciju po MZ posuškoga kraja i povećati broj članova te nove akcije koje će biti na korist svih članova te vrlo brojne posuške udruge umirovljenih Posušanki i Posušana.

PC/VL

OGLASI

Loading