Select Page

Vlada RH će biti na raspolaganju Hrvatima u BiH i gradu Mostaru

Vlada RH će biti na raspolaganju Hrvatima u BiH i gradu Mostaru

U Domu HDZ-a BiH u Mostaru održan je sastanak predsjednika stranke Dragana Čovića, dopredsjednice HDZ-a BiH Darijane Filipović i predsjednika GO HDZ BiH Slavena Zeljke s ministrima u Vladi RH, Natašom Tramišak, ministricom regionalnog razvoja i EU fondova te ministrom vanjskih i europskih poslova, Gordanom Grlić Radmanom.

Sastanku je putem videolinka sudjelovao i nositelj gradske liste HDZ-a BiH za predstojeće lokalne izbore u Mostaru, Mario Kordić.

Današnji sastanak bio je prilika za razgovore o širem spektru tema, osobito lokalnog karaktera koje se odnose na grad Mostar i ubrzanju njegovog razvoja u europskom kontekstu. Oboje ministara predstavljaju ključne resore kada su u pitanju direktna komunikacija i suradnja s institucijama EU.

Na početku sastanka dopredsjednica Filipović izdvojila je važnost održavanja mostarskih izbora i ulogu HDZ-a BiH da kroz politički dogovor napravi ogroman politički iskorak, a istu dinamiku i pozitivne procese prense na veće razine kroz izmjene i dopune Izbornog zakona BiH koji će ispraviti ključne zapreke i omogućiti konstitutivnost sva tri naroda u punom kapacitetu.

I ministrica Tramišak i ministar Grlić Radman izdvojili su važnost konačnog održavanja izbora u Mostaru te uključivanja grada Mostara u europske tokove i njegovoj integraciji. Infrastrukturni projekti, razvoj lokalne zajednice i podizanje kvalitete i standarda života mogu direktno biti financirani iz EU fondova. Upravo institucije RH, uz dosadašnje iskustvo, mogu biti poveznica koje će olakšati i gradu Mostaru da se pozicionira u europskim okvirima, poput hrvatskih gradova kao što je Split, Dubrovnik, Osijek i mnogi drugi.

dom hdz bih grlić radman | Autor :

U izjavi za medije predsjednik HDZ-a BiH i HNS-a Čović izrazio je dobrodošlicu i zahvalio se izaslanstvu Vlade RH što na ovakav način imaju priliku razgovarati o svim temama koje mogu direktno doprinijeti ovoj sredini.

Ministrica Tramišak istaknula je da je jedan ovakav radni i operativni sastanak izvrsna prilika da se na višoj razini razgovara o ključnim temama. „Šaljemo jasnu podršku institucija RH i Hrvatske demokratske zajednice iz Republike Hrvatske. Danas su veliki izazovi hrvatskog naroda i tu smo jedinstveni, a s druge strane i poboljšanju kvalitete i života konkretno ovdje u gradu Mostaru“.

„Prekogranična suradnja i mogućnosti koje daju institucije EU su iznimno bitne i za BiH i za ovaj grad, i u tome pogledu Vlada RH će biti na raspolaganju u svakome trenutku. Razvoj ovog grada i ostvarenja njeogovog punog kapaciteta kojeg nedvojbeno ima, uživat će našu punu potporu, kao i novo gradsko vijeće i budući gradonačelnik. Zahvaljujem dr. Čoviću na pozivu, naši česti dolasci dovoljno govore o zainteresiranosti i ispunjavanju ustavne obveze prema našem narodu u BiH i njima bitnim temama. Stabilnost i funkcionalnost Bosne i Hercegovine na svim razinama jedan je od naših ključnih prioriteta. Nakon izbora u Mostaru, očekujemo punu implementaciju Sporazuma iz Mostara koji su potpisali predstavnici hrvatskog i bošnjačkog naroda kojim se konačno riješava pitanje Izbornog zakona BiH i pune jednakopravnosti hrvatskog naroda s druga dva konstitutivna naroda u BiH“, izdvojio je ministar MVEP-a RH Grlić Radman.

dom hdz bih grlić radman | Autor :

„Podizanje kvalitete života i sigurnosti našeg grada okosnica je našeg programa, a upravo današnje teme mogu direktno doprinijeti ostvarenju toga cilja. Konferencija i predstavljanje EU fondova koja slijedi poslužit će kao iskustvo i direktna konekcija s ciljem stvaranje funkcionalne gradske uprave i iskoristiti sva iskustva Vlade RH“, zaključio je predsjednik GO HDZ-a BiH Mostar, Slaven Zeljko.

Vecernji. Ba

OGLASI

Loading