Select Page

POSUŠJE: Uspješna ljetna akcija darivanja krvi, čak 63 darivatelja

POSUŠJE: Uspješna ljetna akcija darivanja krvi, čak 63 darivatelja

Posušani su po darivanju krvi među tri najbrojnije općine u BiH, potvrdili su nam na današnjoj ljetnoj akciji iz posuškog Crvenog križa.

Iako su ljetne vrućine i godišnji odmori, iz svih posuških krajeva, i mladi i stariji, pohitili su na ovu akciju u posušku “Astoriju”. Akciju darivanja, kao i ranije, odradili su djelatnici Odjela za transfuziologiju SKB Mostar na čelu s dr. Jadrankom Knežević.

Potvrdila je kako je ljeti redovito manjak krvi ali je stanje ipak zadovoljavajuće. Posušani su uvijek brojni u darivanju tekućine koja život znači pa i na ovoj akciji, kazala je za medije dr. Knežević.

Darkrvi16_pec_bih_120716

Na ovu ljetnu akciju odazvala su se čak 63 darivatelja. Nekiliko prijavljenih što je realno, nisu mogli dati krv zbog nekih zdravstvenih poteškoća, a ovaj broj je za malo Posušje pravi ljetni rekord.

Zabilježili smo izjavu i akcijaša volontera Crvenog križa Marka Grbeše. Svi su mu čestitali 18. rođendan i prvo darivanje krvi.

-Imao sam malu tremu ali su mi moji prijatelji i volonteri unijeli snagu i sve je proteklo u najljepšem ozračju. Pamtit ću ovaj dan i nastaviti redovito darivati krv za one kojima je to potrebito. I moji su volonteri presretni što je mali kraj tako visoko humanitaran, izjavio je Marko za Večernji list.

Pero Crnogorac

OGLASI

Loading