Select Page

Posušje: vatrogasci i gss-ovci s djecom u vrtićima o pravilima ponašanja u slučaju nepogoda

Posušje: vatrogasci i gss-ovci s djecom u vrtićima o pravilima ponašanja u slučaju nepogoda

Edukacija djece na temu: ‘Ponašanje u slučaju izbijanja požara i pojave prirodnih i drugih nesreća, te upoznavanje s brojevima telefona koji se koriste u hitnim situacijama’ održana je danas u dječjim vrtićima ‘Mama‘, ‘Bajka‘ i ‘Veseli školarac‘ u Posušju.

Zaposlenici Uprave civilne zaštite ZHŽ, ravnatelj dr. sc. Drago Martinović, pomoćnik Mladen Bošnjak i inspektor Mile Ivanković, zajedno s pomoćnicma načelnika za civilnu zaštitu ispred općine Posušje Ljubo Bradarić, dva vatrogasca PVP Posušje i tri pripadnika HGSS stanica Posušje upoznali su djecu o ispravnom ponašanju u slučaju prirodnih i drugih nesreća, te ulogom službi zaštite i spašavanja ljudi i imovine, kao i brojevima telefona koji se koriste u hitnim situacijama. Pored navedenog, djeca su upoznata sa zanimanjima kao što su vatrogasac i pripadnik gorske službe spašavanja, zatim o situacijama koje mogu dovesti do požara.

Pripadnici Profesionalne vatrogasne postrojbe ‘Posušje’ i HGSS- stanice Posušje pokazali su tehničku opremu, uređaje i vozila koje koriste u izvršavanju zadaća iz svoga djelokruga rada, te su s djecom izveli praktičnu vježbu evakuacije djece iz dječjih vrtića u slučaju požara i potresa.

Djeci su podijeljene bojanke s motivima vatrogastva, prve pomoći i policije, a Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke će nagraditi najbolje crteže koje su djeca izradila na temu edukacije.

Edukaciju djece u dječjim vrtićima, ali i zaposlenika dječjih vrtića u svim vrtićima na području Županije Zapadnohercegovačke provodi Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke u suradnji s gradskom/općinskim službama civilne zaštite i ravnatelji(ca)ma dječjih vrtića u sklopu ‘Nastavnog plana i programa edukacije, obuke i osposobljavanja u sustavu zaštite i spašavanja u 2017. godini’. Temeljni cilj edukacije djece u dječjim vrtićima je upoznavanje sa situacijama koje dovode do požara, pravilno reagiranje u slučaju požara, upoznavanje djece sa zanimanjem ‘vatrogasac’ i ‘GSS-ovac’ i važnijim telefonskim brojevima koji se koriste samo u slučaju hitnosti.

Edukacija djece u dječjim vrtićima u Širokom Brijegu bit će provedena 24. i 27. studenoga, u Ljubuškom 29, studenoga i u dječjim vrtićima u Grudama 5. prosinca, priopćeno je iz Uprave civilne zaštite ZHŽ.


posusje.net

OGLASI

Loading