Select Page

Posuški framaši na seminaru u Lištanima

Posuški framaši na seminaru u Lištanima

Framaši su, pretežno maturanti, ovaj vikend proveli na već tradicionalnom seminaru u Lištanima, blizu Livna, u duhovno-pastoralnom centru sv. Josipa. Seminar se odvijao pod geslom iz knjige proroka Jeremije: “U mojoj ste ruci kao glina u ruci lončarevoj” (Jr 18, 6).

Frama listani 1

Framaši su otputovali u petak popodne. Nakon smještaja uslijedila je sveta misa, večera, te susret u riječi, kroz koji su framaši razmijenili svoje poglede na različita pitanja i tako se bolje upoznali. Večer je završila molitvom časoslova. Subotu je obilježilo predavanje Marije Jurković, koja je ujedno voditeljica centra. Iz svoga bogatog životnog iskustva framašima je prenijela važne poruke za ispravan put. Nakon molitve krunice u šetnji, ručka i slobodnih aktivnosti poslijepodne je bilo ispunjeno još jednim predavanjem i pripravom za ispovijed. Poslije toga framaši su ostali u šutnji i imali priliku za sakrament pomirenja. Nakon večere uslijedilo je gledanje filma te euharistijsko klanjanje. Dan na izmaku bio je ispunjen druženjem, pjesmom i veseljem.

Frama listani 2

Nedjelju prijepodne framaši su radom u četiri grupe govorili o važnim temama i poslije toga izložili svoje dojmove. Svetu misu smo proslavili u župnoj crkvi zajedno s ostalim župljanima. Nakon ručka smo obišli i memorijalni centar sv. Juraja u Rujanima. Zahvalni i obogaćeni vratili smo se u Posušje u popodnevnim satima.

frama-posusje.com

OGLASI

Loading