Select Page

POSUŠKI GRADAC: Humanitarna akcija za Majčino selo

POSUŠKI GRADAC: Humanitarna akcija za Majčino selo

Ove godine smo se odlučili na još jednu dobru humanitarnu akciju.  Željeli smo nečije uskrsne blagdane učiniti veselim i radosnim. U našim školama na Vraniću, Gracu i Broćancu.

Na ideju Vijeća učenika, prikupljale su se potrebne stvari za djecu Majčinog sela Međugorje. Svi učenici su bili uključeni u ovu akciju i mogli su dati svoje donacije.

S prikupljanjem smo započeli na početku korizme, te kroz korizmene dane punili kutije. Već na samom početku, kutije su bile prepune.

Prikupljali smo školski pribor, higijenski pribor, igračke, odjeću, obuću te uz sve to našlo se i ponešto hrane i slatkiša za dječicu.
Svi smo na kraju bili zadovoljnim uloženim trudom i odazivom.

Osim stvari koje su učenici u školama prikupljali, akciji se pridružila i cijela župa. Naš fra Ivan nam je pripomogao tako što je organizirao i prikupljanje hrane (krumpira, luka…) u našoj župi. Tako da su u akciji sudjelovali svi naši župljani. Prikupljen je veliki broj hrane i ostalih potrepština.

humanitarna_akcija_1

Nismo imali priliku otići prije Uskrsa u Međugorje, tako da smo u utorak otišli u Majčino selo odnijeti stvari. Fra Ivan se ponudio da pomogne odnijeti to u Međugorje. S njim su išle još četiri cure iz Vijeća, uz pomoć i naravno, predstaviti našu školu.

Kada smo stigli u Međugorje iznijeli smo stvari te napravili par zajedničkih fotografija. Za ručak su nam ponudili da ručamo u centru za odvikavanje Milosrdni Otac. Nakon ručka smo se uputili prema našoj župi.

Drago nam je što smo i na ovaj način pomogli nekome. Nama ne znači mnogo, a njima sigurno je, bar smo im uspjeli izmamiti osmijeh na lice te nakratko odvući pažnju od teškog života kojeg žive.

Nadamo se da će i u narednim godinama biti ovakvih akcija, a i nadamo se što većem odazivu.

Mia Bašić/posuski-gradac.com

OGLASI

Loading