Select Page

POSUŠKI GRADAC: Obred primanja i obećanja u Frami i OFS-u

POSUŠKI GRADAC: Obred primanja i obećanja u Frami i OFS-u

Dana 18. veljače na prvu korizmenu nedjelju u župnoj crkvi sv. Franje Asiškog u Posuškom Gracu, pod večernjom sv. misom u 18 sati proslavljen je obred primanja i obećanja u Frami i OFS-u.

Misno slavlje predvodio je područni duh. asistent fra Antonio Šakota u koncelebraciji četvorice fratara. Na početku svoga obraćanja naglasio je, kako je lijepo, moguće i važno zajedništvo OFS-a i FRAME.

U svojoj propovjedi posebno je istaknuo sv. misu kao središte i mjesto Evanđeoskog života svakog pojedinca. Pozivajući nas da u ovom korizmenom vremenu molitvom, postom, djelima milosrđa, pobožnošću križnog puta uđemo u tišinu i pustinju svoga bića.

Središte našeg života i nas samih neka bude Božja riječ koju trebamo uzimati iz Evanđelja kao izvora života. Citirajući riječi sv. Augustina „Tražio sam te Bože, ti si bio u meni, a ja izvan sebe“, poziva nas na razmatranje u tišini kako bismo čuli što nam to Bog govori.

Svoje prvo „Evo me“ izgovorilo je 6 framaša, 13 framaša je produžilo svoja obećanja, a 18 ih je dalo svoja prva obećanja, OFS je imao Obrede primanja i obnove obećanja. Jedna sestra primljena je u OFS, a četvero ih je na godinu dana obnovilo svoje privremene zavjete.

Uz završne riječi blagoslovom, framaši i trećari dobili su prigodan poklon, lančić TAU, kao znak pripadnosti franjevačkoj mladeži i redu.

Misno slavlje pjesmom su uveličali framaši iz Kočerina. Bratsko zajedništvo, nakon duhovne okrepe nastavili smo tjelesnom okrepom koju su pripremili framaši i trećari u župnoj dvorani.

posuski-gradac.com

OGLASI

Loading