Select Page

Posuški lovci održali još jednu uspješnu hajku

Posuški lovci održali još jednu uspješnu hajku

Proteklog vikenda održana je još jedna hajka koju su organizirali lovci Lovačkog društva “Radovanj” Posušje. Budući da su planom gospodarenja lovišta ovog društva obuvaćene i mjere smanjivanja broja štetočina u lovištu, kao jedna od mjera je i zajednička hajka.

Uz veliki broj domaćih lovaca i lovaca iz ostala dva Lovačka društva naše Općine, pozvano je i dosta gostiju na ovu manifestaciju. I ove godine lovio se teren u Sopču i Konjovcu. “U osvit nedjeljne zore, skupilo se tako preko 350 lovaca. Našlo se tu lovaca iz cijele Hercegovine, iz više lovački društava iz Bosne, pa iz Imotskog, Sinja… Nakon tople dobrodošlice od stane domaćina, lovci su organizirano upućeni na svoje čeke. Oštar lavež pasa goniča parao je mirno jutro pa i pokoji pucanj. Krajnji rezultat su dvije ostreljene lisice i jedna kuna. Proteklih godina te brojke su bile znatno veće, ali je ovdašnjim lovcima poznato da je vidno smanjen broj ovih dlakavih predatora u lovištu.

Zahvaljući tome, u ovom djelu lovišta, povećana je brojnost zeca i jarebice kamenjarke, što su i potvrdili  lovci nakon povratka na zborno mjesto. Nakon zajedničke fotografije i lovačkog ručka, uslijedila je zabava uz glazbu uživo i bogatu tombolu. Uz dosta lovačkih priča i veselo raspoloženje, fešta je potrajala do večeri”, javlja Lovačko društvo “Radovanj”.

radioposusje.ba

OGLASI

Loading