Select Page

Posuški nogometaš Ivan Čutura svoj nogometni kruh zarađuje u Kanadi

Posuški nogometaš Ivan Čutura svoj nogometni kruh zarađuje u Kanadi

Potpisao je ugovor s Miltonom gdje su ga mjesec dana nakon dolaska uz njegova tri pogotka i četiri asistencije primjetili iz Croatije Toronto, pa je Čutura prešao u prvu kanadsku nogometnu ligu.U klub za koji je igrao i veliki Eusebio, koji je s klubom osvojio i sjevernoameričku ligu, a Čutura je zapeo u finalu prve kanadske lige

Odmah postao standardan

Odmah sam postao standardni napadač. Zabio sam šest pogodaka, a uz to sam imao i pet asistencija, unatoč ozljedi koju sam vukao cijele sezone, kazao je Čutura, a s ozljedom je igrao i svih devedeset minuta u finalu koje je Croatia izgubila od York Region Shotersa, nakon jedanaesteraca. Odlazak u Kanadu za njega je, i sam priznaje, bio pun pogodak. Tamo sam imao priliku upoznati kulturu jednog naroda, vidjeti mnoštvo novih stvari, upoznati i savladati jezik, družiti se sa ljudima koji dolaze iz cijeloga svijeta i dijeliti sa njima dio svog života. Ovo je za mene svakako veliko životno iskustvo, kazao je Čutura koji još uvijek nezna hoće li se vratiti i sljedeće sezone u Kanadu.

ivan cutura

Najvažniji plan od svih je potpuno ozdraviti i biti spreman za nove izazove, a hoće li to biti povratak u Kanadu ili odlazak u neki novi klub u Europi, u ovom trenutku ne znam jer sve zavisi od potpunog oporavka i priprema, kazao je Čutura koji je po povratku iz Kanade operirao kilu. Još se oporavlja, ali uskoro kreće s laganim treninzima.

Traženje forme

Nakon operacije kile, oporavka i rehabilitacije vratio sam se uvodnom dijelu treninga kako bih u sljedećih mjesec dana priprema dostigao punu formu kakvu sam imao i prije same ozljede i nastaviti tamo gdje sam stao, a to je postizanje pogodaka, kazao je Čutura. Predsjednik kluba Joe Pavičić, trener Velimir Crljen i pomoćni trener Miodrag Akmadžić nadaju se kako će pogotke nastaviti zabijati u njihovom klubu, a iako Čutura ima ponude za bliža odredišta, odluku o nastavku karijere još nije donio.

Večernji list

 

OGLASI

Loading