Select Page

POSUŠKI ROKERI: Sjena polako izlazi iz sjene

POSUŠKI ROKERI: Sjena polako izlazi iz sjene

Bend Sjena iz Posušja svojim sugrađanima za svetog Nikolu  darovao je koncert u Tropicani, u kojem su uživale sve generacije posuških rokera.

I momci iz benda i publika zadovoljni su ovim koncertom kojim je Sjena proslavila drugi rođendan Ali, puno vremena za slavlje nema jer već u petak 12. prosinca čeka ih nastup u Omladinskom kulturnom centru “Abrašević” u Mostaru, gdje će biti kao predgrupa Boleru (Grupa Bolero Reunion), koji su na svojoj povratničkoj turneji.

– Drago nam je što ćemo s njima nastupiti. Pripremili smo sjajan repertoar za ovaj koncert. Oni nisu svirali trideset godina, pa ćemo im mi morati “pokriti” barem pola koncerta – najavljuju članovi Sjene ovaj koncert.

Vrijeme za slavlje

Članovi ovog benda su posuški srednjoškolci Ivan Miličević (pjevač), Ivan Petrović (Bubnjar), Gabrijel Miličević i Tomislav Begić (gitaristi), Stipe Penava (klavijaturist) i Petar Grubišić (basist). Parni Valjak, Zabranjeno pušenje, Opća opasnost, Pink Floyd, Deep Purple…, samo su neki od uzora članovima benda Sjena, a s nekima od njih već su svirali. Bili su predgrupa legendarnom Zabranjenom pušenju i Općoj opasnosti na velikim koncertima na Trgu hrvatskih branitelja u Posušju, a odličnom svirkom oduševili su čak i svoje uzore.

– Na trg smo došli dok je svirala Sjena. Kada sam ih čuo, pomislio sam, pa što mi ovdje radimo. Ozračje je bilo super – kazao je Pero Galić, frontmen Opće opasnosti.

Članovi benda pišu tekstove i glazbu, a najavili su i svoju prvu autorsku pjesmu, koju će objaviti do početka ljeta iduće godine.

– Svi radimo. Svatko ima neku svoju ideju. Dođemo na probu i svi damo svoje ideje te kad se sve skupi može ispasti jako dobra stvar Ako se uspije objaviti i album, bit će dobro, ali sigurno ćemo imati tri do četiri pjesme u sljedećih godinu dana – najavili su nam ovi mladi posuški rokeri.

Glazba kao hobi

– Glazbom se bavimo iz hobija, nije nam bitna kao honorarni rad, ali ima i honorara. Ako je netko raspoložen dati honorar, mi smo ga spremni primiti – govore nam kroz smijeh naglašavajući kako se glazbom planiraju baviti i u budućnosti, a veći dio njih završio je i osnovnu glazbenu školu ili idu u srednju, pa će za njih s pravom se može reći kako su i akademski obrazovani glazbenici.

vecernji.ba/foto:Mate Stipić

OGLASI

Loading