Select Page

Posuški srednjoškolci darivali krv

Posuški srednjoškolci darivali krv

U osmoj ovogodišnjoj akciji dragovoljnog darivanja krvi koju je organizirao Crveni križ općine Posušje održanoj dana 10.11.2021. godine u Gradskoj sportskoj dvorani Posušje darovane su 33 doze dragocjene tekućine. Na akciju su se prijavile 43 osobe, njih 39 je prošlo liječnički pregled, a 6 osoba je vraćeno zbog lakših zdravstvenih poteškoća.

Stručni dio posla uradila je medicinska ekipa Transfuzijskoc centra SKB Mostar na čelu sa dr. Nikolinom Džever.

Osim srednjoškolaca koji su napunili 18 godina i mogli darivati krv, na akciju se odazvalo i nekoliko profesora predvođenih ravnateljem Srednje strukovne škole Posušje prof. Mariom Knezovićem, te profesoricom iz Gimnazije fra Grge Martića Posušje Veselom Knezović koja je trideset i treći put darovala krv – što je rekord za žene u općini Posušje.

Ispred Crvenog križa općine Posušje profesorici Knezović uručen je prigodan dar, a ista se nakon zahvale i javno obratila putem valova Radio Posušja i pozvala sve one koji nemaju zdravstvenih poteškoća da postanu i ostanu dragovoljni darivatelji krvi.

Crveni križ općine Posušje se zahvaljuje svim darivateljima krvi i sa ove akcije te najavljuje još minimalno dvije akcije u općini Posušje u mjesecu prosincu ove godine.

DAROVANA KRV – SPAŠEN ŽIVOT!

OGLASI

USKORO VELIKA BICIKLISTIČKA AVANTURA BLIDINJE BIKE FESTIVAL 2022.

𝐚 𝐯𝐞𝐥𝐢𝐤𝐢𝐦 𝐳𝐚𝐝𝐨𝐯𝐨𝐥𝐣𝐬𝐭𝐯𝐨𝐦 𝐕𝐚𝐬 𝐩𝐨𝐳𝐢𝐯𝐚𝐦𝐨 𝐧𝐚 𝐜̌𝐞𝐭𝐯𝐫𝐭𝐢 𝐩𝐨 𝐫𝐞𝐝𝐮 𝐛𝐢𝐜𝐢𝐤𝐥𝐢𝐬𝐭𝐢𝐜̌𝐤𝐢 𝐟𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥 ❞𝐁𝐥𝐢𝐝𝐢𝐧𝐣𝐞 𝐁𝐈𝐊𝐄...

OBAVIJEST PČELARIMA

Obavještavaju se pčelari s područja općine Posušje da ažuriraju podatke o stanju pčelinjih...

JAVNI POZIV ZA PODNOŠENJE PRIJAVA ZA DODJELU SREDSTAVA ZA FINANCIRANJE PLANINARSKIH OBJEKATA PS...

Loading