Select Page

Posuški ‘Žuti’ trećim mjestom na polusezoni, već ostvarili cilj za ovu sezonu

Posuški ‘Žuti’ trećim mjestom na polusezoni, već ostvarili cilj za ovu sezonu

Rijetko se u sportu dogodi da neki klub već na polusezoni može reći kako je za njih sezona uspješna. Upravo to dogodilo se Košarkaškom klubu Posušje. S puno neizvjesnosti ušli su ‘Žuti’ u novu neizvjesnu sezonu. Nakon desetak godina, iako su mogli i ranije, odlučili su igrati prvu ligu BiH. Prvenstvo Herceg-Bosne već odavno su nadišli.

Sezona je već počela, a nije se znalo tko će igrati, koji klubovi i koliko će ih biti?! Na otvaranju su ‘Žuti’ srušili nekadašnjeg prvaka Europe Bosnu. Nema u tom klubu, odavno onog sjaja i žara kao nekada, ali ipak… Bila je to velika pobjeda za povratnika u ligu.

Ahmet Pašalić trener Bosne nakon te utakmice kazao nam je kako će rijetko koji klub iz užarene posuške dvorane odnijeti bodove. I bio je u pravu. Na krilima publike i fanatizma igrača, Posušje je u svojoj dvorani uglavnom pobjeđivalo. Čak i onda kada su gosti došli po oba bodova, a poraz se već činio realnim, kao protiv Borca. Uz to, nije nedostajalo ni pobjeda na strani (Bratunac, Sloboda te, mimo svih očekivanja Spars).

Marko Ramljak, Alan Wiggins, Dontaye Caruthers, Mate Mandić i Ivica Širić, bila je to petorka Posušja u prvoj utakmici protiv Bosne i drugoj, koju su tijesno izgubili protiv Širokog. Bila je to, tek druga, ali i posljednja utakmica Mate Mandića u dresu Posušja. Prvi je to igrač koji je napustio klub.

Unatoč, Mandićevom odlasku Posušje nastavlja s dobrim igrama i drži se pri samom vrhu prvenstvene ljestvice. Nakon Mandića, klub su napustili i Marko Ramljak koji je bio najbolji igrač Posušja te Ante Begić, koji je malo prije odlaska odigrao najbolju utakmicu u dresu Posušja. Protiv Bratunca je ubacio 27 poena uz sedam skokova i dvije asistencije.

Posušje je nakon svih ovih odlazaka u već opjevanoj završnici pobijedilo Borac. Nije tada bilo ni prvog trenera Domagoja Kujundžića pa je pobjedu i odlaske komentirao njegov pomoćnik Robert Jurišić, koji je i vodio ovu utakmicu.

”Ne može nam nitko toliko uzeti koliko mi možemo ponuditi. Marka ćemo ubrzo nadomjestiti, a onda procijeniti hoćemo li još koga dovesti. Mi imamo tu sada dosta dobrih momaka koji zaslužuju igrati“, kazao je Jurišić, a dobro momci nastavili su igrati, ali ubrzo je u klub stigla ponuda iz Širokog Brijega pa je Dontaye Caruthers preselio kod susjeda. Kako će to vruća posuška publika prihvatiti, saznat će ovaj Amerikanac jako brzo, već sljedećeg tjedna, kada s novim klubom dođe u Posušje. I to dva puta. Najprije finalu Kupa Herceg-Bosne, a potom i u prvenstvu.

Za njega je u Posušje već stigla zamjena. Tyree Griffin pridružio se momčadi i počeo trenirati. Ovaj dvadesetpetogodišnji Amerikanac je prezadovoljan prvim dojmovima o Posušju, a i klub s njim, iako tek treba pokazati što zna.

Bez stresa osiguran ostanak, odnosno trenutno treće mjesto Posušja na ljestvici je ono što bi svi i uprava, i stručni stožer, i igrači, i navijači potpisali prije sezone pa se može reći kako su ciljevi za ovu sezonu ispunjeni već nakon prvog dijela sezone. Bonus bi bio osvajanje Kupa Herceg-Bosne u finalu protiv Širokog Brijega i još jedan trofej u Posušju, čime bi se izborila i završnica Kupa BiH. Ambicije rastu, sukladno rezultatima i igrama pa se razmišlja i o ‘bonus bounsa’, a bilo bi to eventualno igranje Lige 6 za prvaka BiH, što se iz ove perspektive čini jako realnim.

U nedavnoj ‘NBA završnici’ protiv Borca košarkaši Posušja bolje su se snašli, a sljedeći tjedan vidjet ćemo kako će se snaći u ‘NBA ritmu utakmica’. Naime, Bosna je tražila odgodu prve utakmice u drugom prvenstva pa će se igrati u utorak, potom slijedi, vjerojatno u četvrtak, utakmica finala Kupa Herceg-Bosne protiv Širokog, a u nedjelju još jedno gostovanje Širokog u Posušju, ali ovaj put u prvenstvu.

Posusje.info (V.B.)

OGLASI

Loading