Select Page

Hrvatska na otvaranju Eura svladala Poljsku

Hrvatska na otvaranju Eura svladala Poljsku

Hrvatska reprezentacija u futsalu pobijedila je Poljsku 3:1 u prvoj utakmici Europskog prvenstva koje se igra u Nizozemskoj.

Pogotke su za Hrvatsku dali Matej Horvat (7:19), Antonio Sekulić (13:40) i Franco Jelovčić (17:17), a za Poljake Patrick Holy (13:25).

Hrvatska futsal reprezentacija tako je pobjedom otvorila nastup u skupini C, svladavši Poljsku, izravnog konkurenta za drugo mjesto u skupini i plasman u četvrtfinale.

Prvi gol za Hrvatsku na Euru postigao je na spektakularan način igrač Olmissuma Horvat u osmoj minuti i to u jeku poljskih napada i agresivnog presinga.

Horvat se oslobodio čuvara na centru, sjurio prema vratima i varkom izbacio vratara i još jednog igrača, te atraktivno “rabonom” pogodio mrežu. Horvat se u 14. minuti iz junaka pretvorio u tragičara jer je kao zadnji igrač u polju izgubio loptu, a Holy izbija sam ispred našeg vratara Luketina i izjednačava.

Samo 15-tak sekundi kasnije Hrvatska opet vodi nakon što je još jedan igrač omiškog Olmissuma Sekulić pospremio odbijanac nakon udarca Sutona. Dvije minute prije kraja poluvremena iz solo akcije, gotovo iz mrtvog kuta, pogađa kapetan Jelovčić.

Drugo poluvrijeme su izabranici Marinka Mavrovića počeli lošije, a spašavao ih je vratar Žarko Luketin, dok su Poljaci u dva navrata pogađali i vratnicu.

No, hrvatska obrana je izdržala sve izazove i stigla do važne pobjede na prvom velikom natjecanju nakon dugih šest godina.

Nakon Poljske, Hrvatsku 25. siječnja u Amsterdamu očekuje dvoboj protiv Rusije, koja je u prvom današnjem susretu nadigrala Slovačku sa čak 7:1.

Trostruki strijelac za Rusiju bio je Antoškin (9:58, 22:54, 29:35), a golove za Rusiju postigli su i Sokolov (10:21, 34:30), Robinho (28:16) te Milovanov (36:33). Jedini pogodak za Slovake, debitante u završnici Europskog prvenstva zabio je Kozar (2:17). 

Nastup u skupini Hrvatska će zaključiti 29. siječnja utakmicom u Groningenu protiv Slovačke. 

OGLASI

Loading