Select Page

POSUŠKIM FRAMAŠIMA GOVORIO FRA MARIN KARAČIĆ

POSUŠKIM FRAMAŠIMA GOVORIO FRA MARIN KARAČIĆ

U petak, 6. ožujka, na redovitom susretu posuške frame, gostovao je fra Marina Karačića, duhovni asistent frame Humac.

Fra Marin im je u svom predavanju govorio ponajviše o Bogu te im je postavio i nekoliko pitanja o kojima su razmišljali: je li Bog muškarac ili žena, kako Bog zapravo izgleda u našim očima te, ako je Bog stvorio sve, je li stvorio i zlo koje je toliko prisutno u današnjem svijetu.

Istaknuo je da nam je On svima dao slobodnu volju kako bismo mogli činiti što poželimo, ali bismo morali biti spremni na posljedice učinjenih djela. Znači da nam je Bog dao sve kako bismo Mu zapravo uzvratili našom ljubavlju i odgovornosti. 

Također, rekao je kako zlo zapravo proizlazi iz čovjekove slobodne volje, ali Božja ljubav nikad ne prestaje te je jednaka prema svima nama, od najvećih do onih najmanjih, bez obzira koliko bili grešni. 

Kroz predavanje smo naučili da zapravo uvijek možemo biti razlog nečije sreće jer kao framaši trebamo biti primjer ljubavi i svjetlosti života. 

Na kraju nam je još istaknuo kako bi nam Bog trebao biti na prvom mjestu jer nijednoj osobi ne možem vjerovati kao Bogu. On je uvijek bio i ostaje s nama, dok su nas svi ostali u našem životu spremni napustiti. Uz Boga možemo sve, a bez Boga ništa. 

Zahvaljujemo fra Marinu na poučnom predavanju te se radujemo ponovnom susretu., poručuju framaši.

Frama Posušje

OGLASI

Loading