Select Page

Posuško lito: U Rakitnu održana večer folklora i druženja

Posuško lito: U Rakitnu održana večer folklora i druženja

Sinoć je u sklopu manifestacije Posuško lito 2015, u prostorijama OŠ „Ante Bruno Bušić“ u Rakitnu održana večer folklora i druženja.

Već ranije organizatori su najavili da neće biti revijalne utakmice „Stokilaši“. Međutim, sadržaj sinošnje večeri dodatno je reducirala kiša koja je stalno padala. Jedan od organizatora ove večeri Žarko Romić Džaja izrazio je žaljenje zbog vremenskih neprilika, zbog kojih su morali otkazati nastupe brojnim društvima. Zbog kiše je otkazana i tehnička podrška, te su nastupi i publika premješteni s otvorenog u dvoranu OŠ „Ante Bruno Bušić“.

20150816_204135

Ipak, veći broj posjetitelja okupio se u dvorani OŠ u Rakitnu, te uz pjesmu gostujućih društava iz Slavonije dobro se zabavio. Tako je sinoć u Rakitnu nastupio Tamburaški sastav „Slučajni partneri“ iz Županje. Pored ovog tamburaškog sastava večer su uveličali i Kulturno umjetničko društvo „Slavonija“ iz Soljana, koji su u Rakitno došli na poziv KŠD Rakitno koje je prije dvije godine gostovalo u Soljanima na manifestaciji „Raspjevana Cvelferija“.

20150816_205131

Dobru atmosferu ove tradicionalne večeri Rakićana i njihovih gostiju, upotpunila je bogata trpeza jela i pića, kao i raspoloženi članovi KŠD Rakitno…

Posušje.net

OGLASI

Loading