Select Page

Potpisan sporazum o suradnji JU Razvojne agencije ŽZH – HERAG i Udruge za razvoj, okoliš i kulturu EKO -ZH

Potpisan sporazum o suradnji JU Razvojne agencije ŽZH – HERAG i Udruge za razvoj, okoliš i kulturu EKO -ZH

Dana 5.11.2020 u Širokom Brijegu voditeljica projekta Lucija Kvesić i ravnatelj Razvojne agencije Županije Zapadnohercegovačke HERAG Radoslav Luburić potpisali su sporazum o suradnji na projektu „YOUth drive“ .

Ravnatelj HERAG-a gospodin Radoslav Luburić ovom prilikom je izrazio punu podršku projektu YOUTH DRIVE koji će doprinijeti razvoju društvene zajednice i podizanju svijesti građana o važnosti pravilnog upravljanja otpadom, i očuvanju okoliša. Osim toga istakao je značaj i pohvalio predstavnike udruge EKO ZH , koji su kao prvi predstavnici nevladinog sektora u Županiji Zapadnohercegovačkoj uspjeli pripremiti ovako vrijedan projekt i dobiti sredstva od Europske unije, te da u svom radu uvijek mogu računati na podršku HERAG-a.

Nakon potpisivanja sporazuma djelatnici obje institucije su održali radni sastanak na kojem su razmotrene mogućnosti zajedničkog nastupa na javnim pozivima koji su otvoreni, odnosno koji se očekuju u narednom razdoblju.

Projekt punog naziva „YOUth Drive – Program for raising awareness on proper waste management and empowering legislators for taking action“ financira Europska unija kroz program prekogranične suradnje IPA CBC Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014-2020 . Projekt provodi Udruga za razvoj, okoliš i kulturu EKO ZH sa projektnim partnerom NVO Naša Akcija iz Crne Gore.

Projekt obuhvaća područje Županije Zapadnohercegovačke (Grude, Ljubuški, Posušje, Široki Brijeg) u Bosni i Hercegovini, te područje Boke Kotorske (Herceg Novi, Tivat i Kotor) u Crnoj Gori.

Ukupna vrijednost projekta je EUR 279.200,48, a njegovo trajanje je 18 mjeseci.

OGLASI

Loading