Select Page

ZHŽ jedna od najjačih u FBiH kad je u pitanju dobrovoljno darivanje krvi

ZHŽ jedna od najjačih u FBiH kad je u pitanju dobrovoljno darivanje krvi

Jedanaesti federalni susret dobrovoljnih darivatelja krvi održat će se 15. lipnja u Grudama na lokalitetu agroturizma Marića gaj.

– Na redovitom godišnjem susretu očekuje se oko 200 sudionika, a osim sportskih i rekreativnih sadržaja, bit će upriličena i dodjela najviših priznanja Crvenog križa za darivatelje krvi – Srebrena plaketa, Srebrni znak i Zlatni znak za darivatelje s više od stotinu davanja – kazao je Feni Josip Zelenika iz Crvenog križa Zapadnohercegovačke županije.

Ovu tradicionalnu manifestaciju organizira Crveni križ Federacije BiH, a domaćin ovogodišnjeg skupa je Crveni križ Zapadnohercegovačke županije.

– Vrlo je važno da postoje ovakvi susreti, darivatelji krvi su svijet za sebe i oni spašavaju ljudske živote. Svaki darivatelj krvi posebno je važan svima i tim ljudima smo neizmjerno zahvalni jer doslovno odvajaju dio sebe kako bi spasili nečiji život. Iznimno sam ponosan da se ovi susreti ponovno održavaju u Grudama – kazao je Zelenika, dodavši kako je Zapadnohercegovačke županije jedna od najjačih u Federaciji kad je u pitanju dobrovoljno darivanje krvi.

vecernji.ba

OGLASI

Loading