Select Page

Potpisan ugovor o dogradnji kompleksa logističkog centra u Posušju vrijedan više od 300 tisuća maraka

Potpisan ugovor o dogradnji kompleksa logističkog centra u Posušju vrijedan više od 300 tisuća maraka

Općina Posušje nastavlja s unaprjeđenjem poduzetničke infrastrukture.

Tako je danas načelnik Ante Begić s direktorom tvrtke Kror d.o.o. Branimirom Orečom potpisao ugovor o dogradnji kompleksa logističkog centra, točnije zgrade broj 2. Ukupna ugovorena vrijednost iznosi 315.406,14 KM od čega Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta sudjeluje s 150.000,00 KM.

  • Proširenje, odnosno gradnja novog objekta površine 440 kvadratnih metara je bila nužnost, s obzirom na popunjene postojeće kapacitete. Namijenjen je malom i srednjem poduzetništvu, u vidu podrške u njihovom početnom poslovanju. Ovime se stvaraju i preduvjeti za gospodarski rast i zapošljavanje na lokalnoj razini, a što ima utjecaja i na više razine vlasti, riječi su načelnika Begića.

Podsjećamo kako se kroz poduzetnički inkubator u Logističkom centru u sklopu Tehnološkog parka, pruža prilika startup tvrtkama, dakle početnicima s perspektivnom vizijom, u razvijajnju svog poslovanja uz podršku općine u vidu pružanja povlaštene cijene zakupa prostora i osiguranja potrebne popratne infrastrukture.

  • Također, u suradnji sa srednjom strukovnom školom, ovdje se obavlja praksa za CNC operatera, a putem javnih poziva omogućena je obuka i svim pojedincima zainteresiranima za ovo traženo zanimanja, što je pokriveno svjedodžbama o osposobljavanju za zanimanje CNC programer/operater, u skladu s Rješenjem Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i športa ŽZH, zaključuje načelnik.

Isto tako gospodarstvenicima u logističkom parku na postojećim strojevima moguća je izrada i rezervnih djelova za skupocjene strojeve u proizvodnim pogonima.

OGLASI

Loading