Select Page

Potpisani ugovori s 27 stipendista općine Posušje

Potpisani ugovori s 27 stipendista općine Posušje

Danas je u općinskoj vijećnici upriličeno svečano potpisivanje ugovora o stipendiranju studenata s područja Općine Posušje. Pravo na stipendiju, po prethodno provedenom natječaju, ostvarilo je 27 studenata. Ukupan iznos stipendije je 1 000 KM.

Općina Posušje je ove godine prilikom raspisivanja natječaja za dodjelu studentskih stipendija, kontaktirala poslodavce s područja općine s molbom za dostavom podataka o zanimanjima koja im nedostaju te su temeljem tako prikupljenih podataka pojedina tražena zanimanja vrednovana dodatnim bodovima s nadom kako će dugoročno takva odluka utjecati na učenike da upisuju zanimanja koja su tražena na tržištu rada i koja će im omogućiti sigurno zaposlenje, ali i imati pozitivan utjecaj na razvoj gospodarstva.

U neformalnom razgovoru, načelnik Branko Bago se upoznao sa stipendistima koji su predstavljajući se ukratko govorili i o fakultetskim smjerovima koje pohađaju. Potom je uslijedilo potpisivanje ugovora o stipendiranju. Uz čestitke i želju za nastavkom uspješnog studiranja, načelnik je najavio kako je ubuduće u planu da stipendiranje bude usklađene s tekućom akademskom godinom. Tako se idući natječaj za stipendiranje studenata planira raspisati već u jesen, po početku sljedeće akademske godine.

OGLASI

Loading