Select Page

Potvrđena tri nova slučaja koronavirusa u ŽZH, ali i novi klaster u Širokom Brijegu

Potvrđena tri nova slučaja koronavirusa u ŽZH, ali i novi klaster u Širokom Brijegu
Iz Županijskog stožera civilne zaštite ŽZH javili su kako je tijekom četvrtka testirano 17 osoba iz ŽZH, od čega su potvrđena tri nova slučaja pozitivna na koronavirus.

Dvije osobe su s područja Širokog Brijega i radi se o novom klasteru i jedna osoba s područja Gruda koja je povezana s postojećim klasterom.

Tijekom današnjeg i sutrašnjeg dana obavit će se veći broj testiranja osoba povezanih s novim klasterom u Širokom Brijegu.

Jedna osoba je pripadnik Ministarstva unutarnjih poslova (MUP), ali već duže vrijeme se nalazi u izolaciji zbog povezanosti s prvim klasterom. To je drugi pripadnik MUP-a pozitivan na koronavirus i oba djelatnika su trenutno u dobrom psihofizičkom stanju.

Do sada su u ŽZH 52 osobe bile pozitivno na prisustvo koronavirusa.

S područja Širokog Brijega je 37 osoba11 iz Gruda, a četiri iz Posušja, dok u Ljubuškom nije do sad zabilježena niti jedna osoba.

U samoizolaciji se trenutno nalazi 865 osoba na prostoru ŽZH, 101 osoba iz Gruda, 187 iz Ljubuškog, 280 iz Posušja i 297 osoba iz Širokog Brijega.

Ministarstvo unutarnjih poslova je izvjestilo o jednoj osoba koja je kršila ograničenja za dobne skupine, a druga kršenja Odluka Stožera CZ ŽZH u protekla 24 sata nisu zabilježena.

S obzirom na povećani broj požara u posljednjim danima, apeliramo na sve građane ako imaju bilo kakva saznanja da je neki od požara izazvan ljudskim utjecajem, da obavijeste operativni centar na broj 121, priopćeno je.

Jabuka.tv

OGLASI

Loading