Select Page

Potvrđeni konačni rezultati izbora u Mostaru

Potvrđeni konačni rezultati izbora u Mostaru
Središnje izborno povjerenstvo BiH u utorak je potvrdilo konačne i službene rezultate lokalnih izbora u Mostaru po kojima je najveći broj mandata u gradskom vijeću dobila koalicija predvođena HDZ-om BiH.

Nakon što je prizivni odjel Suda BiH odbio kao paušalne i neutemeljene žalbe tri stranke na ranije objavljene preliminarne rezultate, kao i zahtjeve za ponovnim brojanjem glasova s nekih biračkih mjesta, SIP je, na sjednici održanoj u Sarajevu, većinom glasova potvrdio kako će HDZ-ova koalicija imati 13 zastupnikaKoalicija za Mostar predviđena Strankom demokratske akcije (SDA) 11, koalicija Naše stranke (NS) i SDP BiH 6Hrvatska republikanska stranka (HRS) 3, a po jedan zastupnički mandat imat će srpska lista Ostajte ovdje te Prva mostarska partija.

Protiv odluke o potvrđivanju konačnih izbornih rezultata bio je samo hrvatski član u SIP-u Vlado Rogić, koji je tražio da se sačekaju rezultati istrage o navodnim izbornim nepravilnostima u jednoj izbornoj jedinici što je na temelju kaznene prijave HDZ BiH vodi Županijsko tužiteljstvo Hercegovačko-neretvanske županije.

Rogićevo je stajalište kako su utemeljeni prigovori HDZ-a o fiktivnom prijavljivanju birača u izbornoj jedinici Jug, što je utjecalo na konačne rezultate izbora dva vijećnika koji se biraju s tog područja.

Nakon potvrđivanja izbornih rezultata slijedi konstituiranje novog gradskog vijeća Mostara, a članovi tog tijela iz svojih redova trebaju izabrati gradonačelnika koji će naslijediti Ljubu Bešlića.

Kandidat HDZ-a za gradonačelnika je liječnik mostarskog Doma zdravlja Mario Kordić, dok je SDA kao svog kandidata istaknula Semira Guzina, također liječnika, ali iz bolnice u istočnom dijelu grada.

Izbori u Mostaru održani su 20. prosinca prošle godine, po prvi puta nakon 2008. godine.

Imena vijećnika:

  • HDZ BiH – Mario Kordić, Goran Bošnjak, Radmila Komadina, Miroslav Grubišić, Miljana Kovačević, Damir Šunjić, Tomislav Primorac, Ivan Zelenika, Marko Novak, Stanko Ćosić, Antonio Zelenika, Snježana Brkić, Kažimir Milićević
  • Koalicija za Mostar – Zlatko Guzin, Nataša Jekić, Salem Marić, Anel Kljako, Adil Šuta, Haris Nazdraić, Adem Macić, Mirza Drežnjak, Ibro Husnić, Jasmin Pandur, Alis Čolaković
  • BH Blok – Arman Zalihić, Adela Gosto, Lamija Vinković-Duranović, Irma Baralija, Sanel Žuljević, Boška Ćavar
  • HRS – Slaven Bevanda, Vesna Šunjić, Slaven Raguž
  • Ostajte ovdje – Velibor Milivojević
  • Prva mostarska partija – Nazif Derviškadić

OGLASI

Lager traži 100 radnika

Tvrtka LAGER D.O.O. Posušje sa sjedištem u Posušju, Vukovarska 47, zbog povećanog obujma...

Loading