Select Page

Požar u šibenskom zaleđu pod kontrolom

Požar u šibenskom zaleđu pod kontrolom

Nakon velike borbe s vatrenom stihijom, požar na šibenskom području pod kontrolom je vatrogasaca. Brojnim vatrogasnim snagama i vojnicima gašenje je olakšala kiša koja je jutros pala. Zračne snage su povučene, a pomoć vatrogasaca iz unutrašnjosti nije potrebna, rekao je zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Šibenik Volimir Milošević.

Evakuirani stanovnici i turisti, njih 48, jutros oko 8 sati su se vratili svojim kućama.

Načelnik općine Bilice Josip Čaleta kaže kako je protekla noć bila pakao, vatra je došla do kuća koje su obranjene iznimnim trudom vatrogasaca ali i svih ostalih koji su sudjelovali u gašenju ovog požara.

Požarište je obišao i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović. U tijeku je i policijski očevid.

– Možemo zaključiti da sustav funkcionira vrlo dobro, rekao je Božinović. Ovaj veliki požar je uspješno riješen i prije kiše, dodao je. Ističe da su sve službe koje rade na intervencijama ovakvog tipa pokazale visok stupanj uvježbanosti i koordiniranosti. Prometnice su bile nužno blokirane, rekao je i podsjetio da su prije, kada nije bilo ovakvog stupnja koordinacije, prometnice bile zatvarane satima te su se stvarale velike gužve.

Spomenuvši sve snage koje su sudjelovale u gašenju požara, naglasio je da cijelo vrijeme požara nisu bile ugrožene nikakve vitalne funkcije. Svim gasiteljima zahvalio je i čestitao.

Ivica Kostanić, načelnik PU šibensko-kninske rekao je da je policija tijekom noći sudjelovala u evakuaciji stanovništva te da je jutros počela kriminalistička istraga uzroka požara. Istaknuo je da je ljudski faktor kod požara na otvorenim prostorima itekako prisutan. Većim dijelom je nepažnja, ali uvijek postoji mogućnost namjernog zapaljenja požara, rekao je.

– Situacija je bila teška tijekom noći, ali nadljudskim naporima svih koji su se uključili spriječeno je širenje požara, istaknuo je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković.

Dnevnik.ba

OGLASI

Loading