Select Page

Poznat datum ovogodišnjih Lokalnih izbora u BiH

Poznat datum ovogodišnjih Lokalnih izbora u BiH
Središnje izborno povjerenstvo (SIP) Bosne i Hercegovine u četvrtak je na sjednici jednoglasno donijelo Odluku o raspisivanju i održavanju Lokalnih izbora 2020. godine, koji bi trebali biti održani u nedjelju, 4. listopada ove godine.

Odlukom o raspisivanju i održavanju Lokalnih izbora 2020. godine, raspisuju se neposredni izbori za 64 općinska vijeća u Federaciji BiH56 skupština općina u Republici Srpskoj, 120 načelnika općina u BiH14 gradskih vijeća u Federaciji BiHsedam skupština gradova u RS-u, 22 gradonačelnika u BiH i Skupštinu Brčko Distrikta.

Odlukom je predviđeno da izbori budu održani u nedjelju, 4. listopada 2020. godine.

Izbori za izbor vijećnika u Vijeću grada Mostara će se raspisati po stjecanju neophodnih uvjeta za raspisivanje i održavanje izbora.

SIP BiH neće, uz ovu odluku, donijeti uputstvo o rokovima i redoslijedu izbornih aktivnosti za Lokalne izbore 2020. godine, nego će ono biti usvojeno nakon što se osiguraju sredstva za provedbu Lokalnih izbora 2020. godine, cijeneći odluke nadležnih tijela u BiH u vezi sa stanjem epidemije uzrokovane virusom Covid-19.

Usvojena je i Odluka o zaklјučivanju Središnjeg biračkog popisa sa stanjem na dan 6. svibnja 2020. godine u 24:00 sata.

Ukupan broj upisanih birača u Središnji birački opis je 3.374.364 birača, a u ovaj broj su uključeni i birači iz Grada Mostara i to 100.474 birača.

(www.jabuka.tv)

OGLASI

USKORO VELIKA BICIKLISTIČKA AVANTURA BLIDINJE BIKE FESTIVAL 2022.

𝐚 𝐯𝐞𝐥𝐢𝐤𝐢𝐦 𝐳𝐚𝐝𝐨𝐯𝐨𝐥𝐣𝐬𝐭𝐯𝐨𝐦 𝐕𝐚𝐬 𝐩𝐨𝐳𝐢𝐯𝐚𝐦𝐨 𝐧𝐚 𝐜̌𝐞𝐭𝐯𝐫𝐭𝐢 𝐩𝐨 𝐫𝐞𝐝𝐮 𝐛𝐢𝐜𝐢𝐤𝐥𝐢𝐬𝐭𝐢𝐜̌𝐤𝐢 𝐟𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥 ❞𝐁𝐥𝐢𝐝𝐢𝐧𝐣𝐞 𝐁𝐈𝐊𝐄...

OBAVIJEST PČELARIMA

Obavještavaju se pčelari s područja općine Posušje da ažuriraju podatke o stanju pčelinjih...

JAVNI POZIV ZA PODNOŠENJE PRIJAVA ZA DODJELU SREDSTAVA ZA FINANCIRANJE PLANINARSKIH OBJEKATA PS...

Loading