Select Page

Predsjednica se u Mostaru susrela sa svim hercegovačkim načelnicima

Predsjednica se u Mostaru susrela sa svim hercegovačkim načelnicima

Tijekom posjeta gradu na Neretvi predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović posjetila je Staru gradsku jezgru Mostara i uživala u turističkom dragulju grada na Neretvi.

Susrela se s biskupom mons. Ratkom Perićem, gvardijanom Franjevačkog samostana fra Ikom Skokom te svim hercegovačkim načelnicima, među kojima je bio i načelnik općine Posušje Branko Bago.

Popila je kavu na čardaku iznad Starog mosta i uživala u pogledu na skokove koje su u čast njezine dobrodošlice održani u organizaciji kluba skakača u vodu ‘MoStari’, javlja Anadolu Agency (AA).

kolinda-mostar-091115

Predsjednica Grabar-Kitarović je kroz brojne razgovore doznala teške ekonomske, političke i društvene probleme s kojim se nosi Mostar. Stoga mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić ovaj posjet drži iznimno značajnim.

„Ova posjeta nam jako puno znači. Prije svega u političkom smislu i jedno je ohrabrenje za Hrvate koji žive na ovim prostorima. Iako, predsjednica nema velike ovlasti, vrlo je važno razmijeniti ona stajališta koja imamo, jer ona vodi ipak međunarodnu politiku Republike Hrvatske”, kazao je mostarski gradonačelnik.

12002058_1174444482570675_790218938134086025_n

Iako predsjednica nema ovlasti kao Vlada da pomaže financijski, gvardijan Franjevačkog samostana u Mostaru fra. Iko Skoko, podsjeća da ona ima veliki utjecaj i da može pomoći.

„Iako predsjednica nema ovlasti Vlade da financijski podupire, sasvim sigurno ima puno utjecaja, poticaja i neke nade kojom se probudi dobro u svakom čovjeku. Mislim da se preko hrvatskih tvrtki koje djeluju ovdje može govoriti i o zapošljavanju ljudi, pojasnio je Skoko.

No, osnovno na čemu se treba raditi kako je ustvrdio jeste uspostava međureligijskog dijaloga i zajednički rad čitavog društva na suživotu.

„Nema ovdje rješenja bez dijaloga, razgovora i povjerenja na kojem se još puno treba raditi, kazao je Skoko.

No, za težak položaj u kojem se građani Mostara nalaze odgovornost je kaže na svima podjednako, jer političari su samo predstavnici društva. Stoga, smatra da je suživot osnova bolje budućnosti a na tome kako ističe treba još puno raditi.

„Konkretno kad se ljudi susreću pojedinačno, daje tu veliko povjerenje, čim se susreću grupe, ja mislim da je tu manje povjerenja. Mislim da je to i prirodno, ali isto tako da ovdje ima puno posla od vrtića, škola do preko javnih ustanova pa sve do staračkih domova”, rekao je Skoko.

Anadoli Agency

OGLASI

Loading