Select Page

PREDSJEDNIČKI IZBORI: Donosimo popis biračkih mjesta u BiH

PREDSJEDNIČKI IZBORI: Donosimo popis biračkih mjesta u BiH

Hrvatski državljani koji žive u Bosni i Hercegovini na predstojećim izborima za predsjednika Hrvatske moći će glasati na ukupno 44 biračka mjesta, potvrdilo je u četvrtak hrvatsko veleposlanstvo u Sarajevu.

Najviše biračkih mjesta odnosno njih 19 bit će otvoreno u Mostaru, gdje je i sjedište Generalnog konzulata Hrvatske. Po brojnosti slijedi Vitez u središnjoj Bosni, u kojemu je planirano otvaranje 10 biračkih mjesta, dok će u Sarajevu biti otvoreno 6 biračkih mjesta.

Četiri biračka mjesta bit će otvorena u Livnu, tri u Tuzli te dva u Banjoj Luci.

Glasati na području BiH mogu oni hrvatski državljani koji tamo imaju prebivalište i aktivno su se registrirali ili pak imaju hrvatske e-osobne iskaznice u kojima je upisano prebivalište u BiH na temelju kojih su automatski registrirani za glasovanje.

No i oni hrvatski državljani koji se nisu aktivno registrirali i nemaju e-osobnu iskaznicu moći će glasati na predsjedničkim izborima 22. prosinca uz odgovarajuću potvrdu, koju na sam dan izbora mogu dobiti u sjedištima diplomatsko-konzularnih predstavništava.

U BiH će moći glasati i hrvatski državljani s prebivalištem u Hrvatskoj ukoliko se na dan izbora zateknu u susjednoj zemlji, no oni za to moraju imati potvrdu za glasanje izvan mjesta prebivališta.

U Bosni i Hercegoviniukupno je četrdeset i četiri (44) biračka mjesta.

Glasačka mjesta i registracija na Dan Izbora su na adresama :
• Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Sarajevu –na adresi: Srednja ekonomska škola, Zmaja od Bosne 39, Sarajevo
• Generalni konzulat Republike Hrvatske u Mostaru –na adresi: OŠ Petra Bakule, Ulica kralja Tomislava 9, Mostar i Gimnazija Fra Grge Martića, Ulica kralja Tomislava 9A, Mostar ( registracija 9
• Generalni konzulat Republike Hrvatske u Banja Luci –na adresi: Milana Kranovića 1, Banja Luka ,
• Generalni konzulat Republike Hrvatske u Tuzli –na adresi: Katolički školski centar „Sveti Franjo“, Klosterska 10, Tuzla
• Konzulat Republike Hrvatske u Livnu –na adresi: Osnovna škola „Ivan Goran Kovačić“ , Župana Želimira 25, Livno
• Konzulat Republike Hrvatske u Vitezu – na adresi: Osnovna škola „Vitez“, Vitez, Ulica Josipa Kuravije br. 2,

OGLASI

Loading