Select Page

Predsjednik Čović u radnoj posjeti Županijskom odboru HDZ-a BiH Županije Zapadnohercegovačke

Predsjednik Čović u radnoj posjeti Županijskom odboru HDZ-a BiH Županije Zapadnohercegovačke

Predsjednik HDZ-a BiH i predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH dr. Dragan Čović nazočio je danas na proširenoj sjednici predsjedništva Županijskog odbora HDZ-a BiH Županije Zapadnohercegovačke.

Na sastanku koji je održan u Grudama, pored članova predsjedništva Županijskog odbora, nazočili su dužnosnici izvršne i zakonodavne vlasti s državne i entitetske razine, članovi Vlade i Skupštine ŽZH te načelnici i gradonačelnici.

Ivan Leko, predsjednik Županijskog odbora HDZ-a BiH ŽZH predstavio je stranačke aktivnosti na području županije kao i aktualnu političku situaciju.

Predsjednik Čović je govorio o trenutnoj političkoj situaciji te daljnjim aktivnostima političkih predstavnika hrvatskog naroda u BiH kao i djelovanju Hrvatskog narodnog sabora. Govoreći o tijeku pregovora oko izmjene Izbornog zakona BiH, predsjednik Čović je istaknuo kako će sutra, (četvratak, 10. veljače) u Sarajevu biti nastavak političkih razgovora svih sudionika pregovora iz Neuma.

Predsjedništvo HDZ-a BiH ali i sve stranke Hrvatskog narodnog sabora, uputile su bezrezervnu podršku nastavku žurnih političkih razgovora o reformi izbornog zakonodavstva. Ovisno o ishodu razgovora, zasjedanje HNS-a koje je planirano za 19. veljače, usmjerit će sve daljnje korake i biti obvezujući za sve hrvatske dužnosnike na svim razinama vlasti, istaknuo je dr. Čović.

Na sastanku se razgovaralo o investicijama i razvoju u ovoj županiji, posebno cestovne infrastrukture i putnih pravaca, jačanju gospodarstva i ukupnog razvoja.

OGLASI

Loading