Select Page

Predstava “Spone gradova” oduševila posušku publiku

Predstava “Spone gradova” oduševila posušku publiku

Kazališna večer pod naslovom „Spone gradova“ oduševila je publiku večeras u kinodvorani u Posušju. Bila je to kombinacija pjesme, glume i recitacija domaćih i stranih klasika, ali i popularnih stihova u izvedbi domaćih talentiranih mladih ljudi.

Zadovoljan kako je protekla ova večer bio je i Jozo Kolobarić, voditelj udruge „Apollo“, producent predstave, ali i glumac u njoj. „Zapravo prezadovoljan. Domaća i svjetska književnost daje odgovore bez obzira na vrijeme. Kazalište šalje kodirane poruke, a publika je ta koja te poruke mora dekodirati. Publika koja je ovdje bila je publika za visokorafinirane kulturne događaje jer ovaj repertoar je repertoar visoke kulture. Bilo je pregršt različitih djela i ova večer je posvećene mladima. Nama je biti tu – Hercegovina između egzila i azila“, zaključio je Kolobarić. Najavio je da predstava ide dalje, jer već postoje brojni pozivi za gostovanjem u drugim gradovima, kako u BiH, tako i dalje.

„Ja sam s ovom ekipom bio u zadnje vrijeme skoro svaki dan, radili smo dva mjeseca i opet me večeras stisklo kao da je prvi put. Moram biti zadovoljan jer mislim da smo uspjeli – da je emocija dotakla sve koji su bili ovdje, a to je cilj umjetnosti. Ekipa je bila doista dobra, uvježbana. Radilo se i vježbalo, jer ne može ništa doći samo od sebe. Neću biti skroman i reći ću da ova predstava može ići svugdje“, zaključio je redatelj predstave prof. Ante Jukić Valin.

Na repertoaru večeri bila je Cvita Lončar s pjesmom Vesne Parun ‘Ti koja imaš nevinije ruke’, Anka Galić s monologom iz tragedije ‘Fedra’ francuskog dramatičara iz 17. stoljeća Jeana Racina, Manuela Žulj na klaviru je pratila druge izvedbe, ali i otpjevala pjesmu Alicie Keys ‘If I ain’t got you’, Ana Oreč izvela je monolog iz drame norveškog pisca Henrika Ibsena ‘Nora’, Ina Čamber recitirala je pjesmu Slavka Mihalića ‘Majstore ugasi svijeću’, Tomislav Jukić Cvitko izveo je s Milanom Tolom dijalog iz romana Šime Matavulja ‘Bakonja fra Brne: Kako je Pivalica izliječio fra Brnu’, Milan Tolo je pjevao i pjesmu Ivana Slaminga ‘Barbara’, ali i recitirao pjesmu Janka Polića Kamova ‘Pjesma nad pjesmama’, Mario Čamber je nastupio u ulogama interpretatora pjesme Sergeja Jesenjina ‘Pismo majci’, kao i u dijalogu drame Samuela Becketta ‘U očekivanju Godota’ s Jozom Kolobarićem, producent i glumac ove večeri Jozo Kolobarić izveo je i monolog iz drame ‘Razbojnici’ njemačkog pisca Friedricha Schillera, ali i interpretirao pjesmu ‘Marijana’.

Zadovoljni večerašnjom izvedbom bili su i sami glumci. Bilo je napeto i nekako je najteži onaj trenutak pred sami izlazak pred pozornicu, pričaju nam Ana Oreč i Anka Galić. Većina ih je imala više uloga, tako da im je i posao iza scene bio zanimljiv. Malo vremena je bilo za presvući se i prebaciti se u drugu ulogu, ali probe i uvježbanost su urodile plodom tako da je večer prošla iznad svih očekivanja, zaključila je Anka Galić.

radioposusje.ba

OGLASI

Dan otvorenih vrata Frame

U subotu 8. lipnja 2024., u vremenu od 16.00 do 19.00 sati u vjeronaučnom centru, naša frama...

Loading