Select Page

Predstavljena knjiga „Begići u Posuškom Gracu – moja velika obitelj“ autora Vladimira Begića

Predstavljena knjiga „Begići u Posuškom Gracu – moja velika obitelj“ autora Vladimira Begića

U dvorani župnog ureda u Posuškom Gradcu održano je predstavljanje  knjige „Begići u Posuškom Gracu – moja velika obitelj“ autora Vladimira Begića.

Kao domaćin prvi se obratio župnik fra Ivan Landeka za kojega ova knjiga osvjetljava jedan dio povijesti Gradaca i to unazad 300 godina. Napomenuo je kako je Gradac u povijesno-kulturnom značenju jedno od najvažnijih mjesta ovog područja pa je nabrojao Gradinu, starokršćansku baziliku iz četvrtog  stoljeća, Liske i mnoge druge lokalitete iz rimskog doba, čak i da je župna kuća napravljena na temeljima rimske utvrde.

IMG_7867

Vlado Begić je bio prvi predstavljač te se odmah na početku zahvalio i čestitao svom imenjaku na objavi knjige. „Nemoguće je danas procijeniti vrijednost ove knjige ali nakon nekog vremena će ta njena važnost doći do izražaja. U svakom slučaju imamo djelo kojim je autor darovao svoj zavičaj i svoje Begiće“ – završio je Vlado.

IMG_7876

Drugi predstavljač Vlado Čutura za knjigu je kazao kako ovo djelo nije dovršeno ali je odlična podloga za sve mlađe generacije koje bi se eventualno mogle upustiti u pustolovinu pisanja drugih knjiga o Begićima. „Pisac je ušao u sve antropološke pore ovoga područja i čovjeka, tako da Begić nose genetsko porijeklo Ilira. U knjizi saznajemo da Begići nose plemićko prezime baš poput Hercega i Vojvode.“ – kazao je na kraju izlaganja Čutura.

IMG_7905

Na kraju riječ je dobio autor knjige Vladimir Begić. Zahvalio se svima onima koji su na bilo koji način pomogli u pisanju, izdavanju ili pripremi promocije ove knjige te na zainteresiranosti i poticaju od strane župljana.

IMG_7922

Posušje.net

OGLASI

Loading