Select Page

PREDSTAVLJENA MONOGRAFIJA I FILM PS HB “ KAD ČOVJEK POSTANE PLANINA”

PREDSTAVLJENA MONOGRAFIJA I FILM PS HB “ KAD ČOVJEK POSTANE PLANINA”

U planinarskom domu u Masnoj luki- Blidinje, dana 14. srpnja predstavljena je monografija i film PSHB „Kad čovjek postane planina“ autora Željka Zlojo – Martinović i Miroslav Blaž.

Moderator Mirko Matijević pozdravio je nazočne  u prepunoj sali planinarskog doma te izrazio zadovoljstvo i zahvalu što je u povodu 25 godina utemeljena PSHB napisana ova monografij i snimljen film.
“Kad netko napiše knjigu ostvario je jedan život, a kad napiše ovakvu knjigu, onda je ostvario više života jer postoji bitna razlika između planinarenja i planinarstva a mi smo se ovdje bavili planinarstvom, ova mongrafija je zbilja nešto posebno.”

Pozdravnim riječima obratio se i predsjednik PSHB Dragan Radeljić koji je istako da će predstavljnje monografije i filma biti nastavljeno i kroz regionalne prezentacije diljem BiH a ako bude potrebe i u  inozemstvu. Na kraju svog obraćanja istakao je da bi volio da svi onako kao i autori postanu planina.

O monografiji koja je nastala kako bi čitatelju približila dio atmosfere, zajedništva, prijateljstva, rizika, požrtvovnosti i strasti planinara, a da se osvetimo za tu naivnost što smo prihvatili da radimo monografiju odlučili smo napravit i film  koji prati temu monografije istakli su autori monografije i filma “Kad čovjek postane planina”  Željka Zlojo-Martinović i  Miroslav Blaž.

OGLASI

Loading