Select Page

Osnovna glazbena škola „Posušje“ svečanim koncertom obilježila 20 godina rada

Osnovna glazbena škola „Posušje“ svečanim koncertom obilježila 20 godina rada

 

Osnovna glazbena škola „Posušje“ sinoć je velikim koncertom proslavila 20 godina postojanja.

U prepunoj kinodvorani, gdje se održao koncert, predstavljen je rad Osnovne glazbene škole “Posušje” počevši od njenog formiranja 10. svibnja 1995. godine pa sve do danas. U zadnjih 10ak godina glazbena škola osvojila je 34 nagrade i pohvale. U proteklih 20 godina ova glazbena škola izrasla je u jako dobru školu i svrstala se među najbolje glazbene škole u Bosni i Hercegovini. Osnovna glazbena škola „Posušje“ je danas poznata i priznata institucija u glazbenim krugovima u Bosni i Hercegovini, a i šire. Neki bivši učenici su nastavili svoje glazbeno obrazovanje,a neki od njih su sada glazbeni pedagozi. U školi trenutno radi 5 stalnih djelatnika, a zbog nedostatka domaćeg stručnog kadra još 4 djelatnika su angažirana kao vanjski suradnici.

glazbena skola 3 glazbena skola 2

Nastupili su brojni, kako današnji, tako i bivši učenici ove škole. Učenici su se pokazali u najboljem svijetlu, a publika je imala priliku slušati zvuke flaute, trube, klavira, saksofona i gitare. Svaku izvedbu popratio je veliki pljesak zadovoljne publike.

glazbena skola 5 glazbena skola 4

Uručene su nagrade i ovogodišnjim učesnicima natjecanja u Livnu, a to su: Ana Širić, Anđela Širić, Frano Bašić i Andrej Bešlić.

Osnovna glazbena škola se zahvalila svima koji su na bilo koji način pomogli u radu škole do sada i koji će ,nadaju se, i dalje pomagati i pratiti njihov rad. Prvenstveno roditeljima i učenicima , te predstavnicima vlasti, medijima koji su pratili njihove aktivnosti i Župnom uredu Posušje na pomoći i potpori. Također, posebno su se zahvalili i djelatnicima glazbene škole koji su svoje znanje i ljubav prema glazbi prenijeli na mlade ljude.

glazbena skola 6 glazbena skola 7

Zahvalnice su uručene:

Prof. Ljubi Begiću, dugogodišnjem ravnatelju Osnovne glazbene škole „Posušje“
Nastavnici Jeleni Mandić, djelatnici i bivšoj ravnateljici Osnovne glazbene škole „Posušje“
Prof. Anti Boniću, djelatniku Osnovne glazbene škole „Posušje“
Gospođi Jadranki Granić, podupirateljici rada glazbene škole
Fra Šimunu Oreču, župniku u Austriji
Fra Milanu Lončaru, župnom vikaru u Župi Posušje
Općinskom načelniku Općine Posušje Branku Bagi

Općinski načelnik uputio je iskrene čestitke sa željom da i dalje ustraju u širenju glazbenog obrazovanja. Uz Općinskog načelnika koncertu je nazočio i predsjednik Općinskog vijeća Ivan Lončar, kao i pomoćnica načelnika za Opću upravu i društvene djelatnosti Ivanka Arapović Galić.

opcina-posusje.ba

OGLASI

Loading