Select Page

Zanimljivi POSUŠANI: Ćani i Frano

Zanimljivi POSUŠANI: Ćani i Frano

Svaki kraj i svako područje ima svoje događaje i vesele i tužnije ali i zanimljive ljude, pa  i svoje običaje. Tako je i u posuškom kraju. Pred kraj godine na mnogim se zbog korone kraćim susretima popriča i o zanimljivim događajima i ljudima svoga raseljenog kraja.

Tako iz vinorodne Podbile stižu vijesti kako je njihov Ante Ćani veliki rekorder – ima i uzgaja bikove, voli lov, a poznat je po rekordnom broju sudjelovanja na hercegovačkim i drugim svadbama. Veselio se Ante – Ćani na preko 500 svadbenih veselica. Stizao je daleko izvan svoga kraja jer ima prijatelja i znanaca na sve strane.

No, ima i još jedan na daleko poznat Posušanin – Frano Kovač Barić. On je bio na tužnim događajima – pokopima, ali iz srca je obavljao svoju ulogu pomagača obiteljima i prijateljima pri organiziranju pokopa. O Frani su zapisane brojne priče u medijima, a snimljen je i dokumentarac „Počivali u miru“. I eto, čuli smo komentar ovih dana – jedan je bio na veselim, a drugi na tužnijim događajima. Ali, to je život, a njih su dvojica odradili jako dobro svoje zadaće. Eto, takav je naš život, kazala nam je starica Mara iz Podbile.

Posuski.info (pc)

OGLASI

Loading