Select Page

Zanimljivi POSUŠANI: Ćani i Frano

Zanimljivi POSUŠANI: Ćani i Frano

Svaki kraj i svako područje ima svoje događaje i vesele i tužnije ali i zanimljive ljude, pa  i svoje običaje. Tako je i u posuškom kraju. Pred kraj godine na mnogim se zbog korone kraćim susretima popriča i o zanimljivim događajima i ljudima svoga raseljenog kraja.

Tako iz vinorodne Podbile stižu vijesti kako je njihov Ante Ćani veliki rekorder – ima i uzgaja bikove, voli lov, a poznat je po rekordnom broju sudjelovanja na hercegovačkim i drugim svadbama. Veselio se Ante – Ćani na preko 500 svadbenih veselica. Stizao je daleko izvan svoga kraja jer ima prijatelja i znanaca na sve strane.

No, ima i još jedan na daleko poznat Posušanin – Frano Kovač Barić. On je bio na tužnim događajima – pokopima, ali iz srca je obavljao svoju ulogu pomagača obiteljima i prijateljima pri organiziranju pokopa. O Frani su zapisane brojne priče u medijima, a snimljen je i dokumentarac „Počivali u miru“. I eto, čuli smo komentar ovih dana – jedan je bio na veselim, a drugi na tužnijim događajima. Ali, to je život, a njih su dvojica odradili jako dobro svoje zadaće. Eto, takav je naš život, kazala nam je starica Mara iz Podbile.

Posuski.info (pc)

OGLASI

Lager traži 100 radnika

Tvrtka LAGER D.O.O. Posušje sa sjedištem u Posušju, Vukovarska 47, zbog povećanog obujma...

Loading