Select Page

Preko milijun kuna Općini Posušje za novu osnovnu školu

Preko milijun kuna Općini Posušje za novu osnovnu školu

Na 173. Sjednice Vlade Republike Hrvatske koja je održana danas u Zagrebu između ostalog usvojen je Prijedlog odluke o raspodjeli sredstava za financiranje kulturnih, obrazovnih, znanstvenih, zdravstvenih i ostalih programa i projekata od interesa za hrvatski narod u Bosni i Hercegovini za 2019. godinu.

Prema objavljenim rezultatima općina Posušje je za projekt „Građevinsko – zanatski radovi u novoj Osnovnoj školi fra Petar Bakula – Završna faza“ dobila 1.100.000,00 kuna.

„Republika Hrvatska, u skladu sa svojom ustavnom obvezom, kontinuirano skrbi o Hrvatima u Bosni i Hercegovini, štiteći njihova prava kao konstitutivnog i ravnopravnog naroda u Bosni i Hercegovini čime se ujedno potvrđuje snažna potpora i odgovorna politika Republike Hrvatske prema Bosni i Hercegovini, kao susjednoj, prijateljskoj i suverenoj državi“, obrazložio je ovu odluku Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske danas na sjednici Vlade.

Nakon provedenog Javnog natječaja za financiranje kulturnih, obrazovnih, znanstvenih, zdravstvenih i ostalih programa i projekata od interesa za hrvatski narod u Bosni i Hercegovini za 2019., pristiglo je ukupno 314 prijava, među kojima je uspješnom ocjenjena prijava iz Općine Posušje.

Spomenimo da je ukupno 89 prijava ocjenjeno uspješnom, a sveukupno je dodjeljeno po ovih 89 projekata 25.800.000,00 kuna.

Radioposusje.ba

OGLASI

Lager traži 100 radnika

Tvrtka LAGER D.O.O. Posušje sa sjedištem u Posušju, Vukovarska 47, zbog povećanog obujma...

Loading