Select Page

FINALE: Gradac i Gornji Jukići u borbi za prestižnu titulu prvaka Posušja!

FINALE: Gradac i Gornji Jukići u borbi za prestižnu titulu prvaka Posušja!

Mjesec dana malog nogometa je iza nas. Od 18 ekipa, koliko je sudjelovalo na 16. izdanju malonogometnog turnira mjesnih zajednica, sela, zaselaka i gradskih četvrti Općine Posušje 2019., ostale su samo dvije – Gradac i Gornji Jukići.

Između ove dvije ekipe dobiti ćemo 17 pobjednika ovog prestižnog turnira.

Obje ekipe igrale su istoj skupini, a međusobni dvoboj tada je završio bez pobjednika 1:1. Gradac je do finala došao preko Vinjana i Durmišuše bez primljenog gola, dok su Gornji Jukići slavili u dvije utakmice protiv prošlogodišnjih pobjednika Meljakuše i Kovača. Ovo će biti jedna sasvim nova utamica i novi pristup s obje strane.

Gradac se nekako pretplatio u zadnje vrijeme na završnice. Ovo će mu biti treće finale u posljednje četiri godine. Prošla dva navrata je slavio protiv Čitluka, osvojio i Ligu Hercegovine, a eventualnim slavljem večeras po broju naslova bi se izjednačio s Meljakušom.

Gornjim Jukićima ovo je drugo finale nakon što su 2015. u prvom doživjeli težak poraz od Durmišuše 7:0. Nadaju se kako će u ovom finalu pokazati puno više te tako doći do svog prvog, povijesnog naslova.

Svakako kako će poseban imperativ pobjede imati obje ekipe budući kako se ove godine završnica Lige Hercegovine igra upravo na njihovom domaćem terenu – Posušju.

Pred nama je zasigurno još jedno neizvjesno finale, a predstavnici obje ekipe pozivaju svoje navijače da još jednom na fer i korektan način bodre svoje ekipe.

Prije finala odigrati će se utakmica za treće mjesto između Kovača i Durmišuše.

Organizatori pozivaju građane na jedno lijepo sportsko druženje kako bi podržali ekipe za koje navijaju u korektnom športskom ozračju.

POBJEDNICI TURNIRA MJESNIH ZAJEDNICA, SELA, ZASELAKA I GRADSKIH ČETVRTI OPĆINE POSUŠJE

2004. – BATIN
2005. – BROĆANAC (OSVOJILI LIGU HERCEGOVINE)
2006. – PODBILA
2007. – VINJANI
2008. – RAKITNO
2009. – RASTOVAČA POLJE
2010. – RASTOVAČA POLJE
2011. – MELJAKUŠA
2012. – MELJAKUŠA
2013. – RASTOVAČA POLJE
2014. – RASTOVAČA POLJE
2015. – DURMIŠUŠA
2016. – GRADAC
2017. – GRADAC (OSVOJILI LIGU HERCEGOVINE)
2018. – MELJAKUŠA
2019. –

Posušje.net

OGLASI

Lager traži 100 radnika

Tvrtka LAGER D.O.O. Posušje sa sjedištem u Posušju, Vukovarska 47, zbog povećanog obujma...

Loading