Select Page

PREMINUO MARIO ĆUTUK, BIVŠI TRENER ŠIROKOG, POSUŠJA, VITEZA…

PREMINUO MARIO ĆUTUK, BIVŠI TRENER ŠIROKOG, POSUŠJA, VITEZA…

Sinoć je nakon teške bolesti u 63. godini života preminuo bivši nogometaš i trener Hajduka Mario Ćutuk, piše službena stranica kluba s Poljuda.

Ćutuk je rođen u Mostaru 28. rujna 1960. godine. Igračku karijeru započeo je u pionirima Hajduka tako da se za njega može s pravom reći “Hajdukovo dite”. Naime, Marijeva obitelj je iz Gruda u Hercegovini. Kada je njegov stariji brat Vladimir, također bivši nogometaš Hajduka, stigao u Hajdukov pomladak, obitelj je došla za njim. Tako je i Mario u ranom djetinjstvu postao stanovnik Splita.

U Hajdukovom omladinskom pogonu Ćutuk je prošao sve uzrasne kategorije, a prvi profesionalni ugovor za Hajduk potpisao je u kolovozu 1979. godine. Bila je to generacija odličnih Hajdukovih juniora koju su predvodili Ivan Gudelj i Mladen Bogdanović. Većina te juniorske generacije zajedno je prešla u seniore. O Ćutuku se malo vodilo računa jer on kao čovjek nije nametljiv, već uporan radnik svjestan da rad i kvaliteta moraju kad – tad doći do izražaja. Mario je strpljivo vježbao i čekao svoju priliku. Dočekao ju je u svom debiju za prvu ekipu Hajduka u prvenstvenoj sezoni 1979./80., u prvoj prvenstvenoj utakmici Hajduka na novom stadionu u Poljudu 20. listopada 1979. godine protiv Napretka iz Kruševca, kada je Hajduk pobijedio s 3:1. Čutuk je zaigrao na svojoj poziciji lijevog beka i odmah iskazao svoje zavidne igračke kvalitete. Mnogi poznavatelji nogometnih prilika u njemu su vidjeli Hajdukovog lijevog stopera budućnosti, pravog nasljednika Ivana Buljana i ranije Bože Brokete, Kada se ustalio u timu stigao je poziv za odlazak u vojsku, a kada se vratio započele su povrede. Ispao je iz kruga prvotimaca tako da je bilo neophodno napustiti Hajduk i sreću potražiti u drugoj sredini. Mario Ćutuk je za Hajduk nastupao od 1979. do 1983. godine te odigrao 42 utakmice i postigao 2 pogotka. Nakon Hajduka Mario Ćutuk nastupao je za Zadar, Osijek, Borac iz Banje Luke, Split i Posušje.

Kada se oprostio od aktivnog igranja Mario Ćutuk se posvetio trenerskom “kruhu sa sedam kora”. Najprije je radio u NK Split gdje je bio trener pionira, a potom u sezoni 1996./97. trener seniorske ekipe. Zatim je trener u Posušju. Godine 1997. vraća se u Hajduk i radi u Hajdukovim mlađim uzrastima gdje vodi klupsku selekciju dječaka, a zatim je do 2000. godine trener pionira, kadeta i juniora. Potom je u Bosni i Hercegovini trenirao Žepče i ponovo Posušje. U Drugoj hrvatskoj ligi bio je trener Imotskog.

U mlađim uzrastima kao igrač osvojio je prvenstvo Jugoslavije u sezoni 1977./78., kao i Kup Jugoslavije u sezonama 1978./78., i 1979./80., a kao trener s juniorima Hajduka u sezoni 1998./99., osvojio je Kup Hrvatske, kao i prvenstvo u sezoni 2004./05., s kadetima je osvojio prvenstvo Hrvatske u sezoni 2000./01.,

Sućut su uputili i ispred HŠK Posušje :

ZBOGOM MARIO | Čovjek koji se upisao u povijest našega kluba otišao je na neko ljepše mjesto. U 63. godini života napustio nas je bivši igrač i trener HŠK Posušje, Mario Ćutuk. 

Mario je kao igrač branio boje našeg kluba, da bi nakon okončanja igračke karijere u dva navrata vodio prvu momčad našeg sportskog kolektiva. Ukupno je na klupi Posušja proveo 615 dana i napravio zapažene rezultate.

Našem Mariju šaljemo veliku zahvalu i neka mu bude pokoj vječni, a njegovoj obitelji, rodbini i prijateljima upućujemo najdublje izraze sućuti. 

Dragi Mario, počivaj u miru Božjem! 🙏🏻🕯️

OGLASI

Loading