Select Page

PRIVEDENO PET OSOBA: SIPA opet udarila na duvanžije u Širokom Brijegu i Grudama!

PRIVEDENO PET OSOBA: SIPA opet udarila na duvanžije u Širokom Brijegu i Grudama!

Poduzimajući aktivnosti u cilju sprječavanja i otkrivanja nedozvoljenog prometa akciznih proizvoda, u suradnji sa policijskim službenicima MUP-a Zapadnohercegovačke županije, a po naredbi Suda BiH i pod nadzorom Tužiteljstva BiH, izvršeni su pretresi objekata na pet lokacija, navodi se iz SIPA-e.

Pretresi su obavljeni zbog postojanja osnova sumnje da su osobe koje koriste ove objekte počinila kazneno djelo ‘Organizirani kriminal’ u vezi sa kaznenim djelom ‘Nedozvoljen promet akciznih proizvoda’.

U okviru ove akcije pet osoba je privedeno u službene prostorije SIPA-e, od kojih su nakon kriminalističke obrade dvije osobe lišene slobode. Osobe lišene slobode bit će predate postupajućem tužitelju Tužiteljstva BiH na dalje postupanje, piše Grude.com

Prilikom pretresa pronađeni su i privremeno oduzeti slijedeći predmeti: pet mobilnih telefona sa SIM karticama, 20 kg filtera za cigarete u rinfuzi, tri palete kartonskih omota za cigarete ukupne težine 2 tone, rolne za omot cigareta i drugi repromaterijal namijenjen za punjenje i pakiranje cigareta.

Iz SIPA-e je navedeno kako je akcija provedena na području Banja Luke, Gruda i Širokog Brijega.

Građani pozdravljaju uhićenja, ali ako će ona dovesti do toga da će svi biti jednaki pred zakonom. – Potrebno je provoditi zakon, ali u posljednje vrijeme on se najviše provodi nad onima koji žive od duhana, dok one koji žive od droge nitko ne procesuira. Svi znamo za priče o drogi, čak je ZHŽ mala sredina i otvoreno se govori o narkodilerima, prodavačima i konzumentima, ali njih očito netko štiti, kažu sugovornici i ističu da očekuju konkretnije provođenje zakona.

abcportal.info

OGLASI

Loading