Select Page

Pročitajte po čemu je Hrvatska najbolja u svijetu

Pročitajte po čemu je Hrvatska najbolja u svijetu

Svaka zemlja na svijetu je dobra u nečemu. Ili jaka u nečemu. Brazil gotovo svakog čovjeka asocira na najbolji nogomet, Njemačka asocira na pivo, ali jeste li se ikada zapitali u čemu su Hrvati najbolji na svijetu?

Internetska stranica Informationisbeautiful.com skupila je sve dostupne podatke s interneta i napravila mapu koja otkriva koje su zemlje i u čemu najbolje. Ekipa sa sajta koristila je, između ostalih, i baze podataka Reutersa, CIA-e, Forbesa i Svjetske banke i napravila impresivan pregled vrlina i mana (gotovo) svih zemalja na svijetu i iznenadila podatkom o Hrvatskoj i onome u čemu su Hrvati najbolji na svijetu, prenio je Index hr.

Prema podacima koje su prikupili, Hrvati su najbolji na svijetu u doniranju i transplantaciji bubrega i jetre. 2014. godine se u Hrvatskoj donirao i transplantirao ukupno 361 organ, a od ukupnog broja transplantacija 197 se odnosilo na doniranje bubrega.

Amerikanci su “najbolji” u slanju i primanju spam mailova, Nijemci imaju najbolju putovnicu, Britanci se mogu pohvaliti s najviše milijardera, a Singapur s najzdravijom nacijom na svijetu.

Susjedna Srbija je po podacima kojima raspolaže navedeni portal “najbolja” po broju pušača, dok Bosne i Hercegovine nema na mapi.

index.hr

OGLASI

USKORO VELIKA BICIKLISTIČKA AVANTURA BLIDINJE BIKE FESTIVAL 2022.

𝐚 𝐯𝐞𝐥𝐢𝐤𝐢𝐦 𝐳𝐚𝐝𝐨𝐯𝐨𝐥𝐣𝐬𝐭𝐯𝐨𝐦 𝐕𝐚𝐬 𝐩𝐨𝐳𝐢𝐯𝐚𝐦𝐨 𝐧𝐚 𝐜̌𝐞𝐭𝐯𝐫𝐭𝐢 𝐩𝐨 𝐫𝐞𝐝𝐮 𝐛𝐢𝐜𝐢𝐤𝐥𝐢𝐬𝐭𝐢𝐜̌𝐤𝐢 𝐟𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥 ❞𝐁𝐥𝐢𝐝𝐢𝐧𝐣𝐞 𝐁𝐈𝐊𝐄...

Kreće anketiranje u Posušju

Anketa o radnoj snazi u Posušju provodit će kontinuirano tijekom cijele godine. Anketa se provodi...

Loading