Select Page

Promovirano 37 doktora znanosti i umjetnosti Sveučilišta u Mostaru

Promovirano 37 doktora znanosti i umjetnosti Sveučilišta u Mostaru

U sklopu obilježavanja Dana Sveučilišta promovirano je 37 doktora znanosti i umjetnosti Sveučilišta u Mostaru te su dodijeljene plakete za izniman doprinos razvoju Sveučilišta.

Rektor Sveučilišta u Mostaru prof. dr. sc. Zoran Tomić doktorandima se zahvalio na povjerenju koje su ukazali SUM-u i fakultetima prilikom izbora doktorskih studija.

„Da, vaš put bio je izazovan, težak, ali i uspješan. Uspješan toliko da ovo mjesto, danas ovdje u dvorani posvećeno grčkom filozofu Sokratu, možemo smatrati našim Olimpom. A kada smo kod Sokrata, kojeg ću citirati i na kraju, za njega najviša vrlina je znanje. Ne slavimo li mi danas, poštovani doktori znanosti, znanje. Jesmo i znanje i obrazovanje. A obrazovanje je, prema nobelovcu Nelsonu Mandeli ‘najmoćnije oružje kojim možemo mijenjati svijet’“, kazao je rektor Tomić.

Dobitnici plaketa za izniman doprinos razvoju Sveučilišta su: prof. dr. sc. Danilo Nikolić, prof. dr. sc. Franjo Ljubić, akademik Božo Žepić, prof. dr. sc. Zdenko Ostojić, prof. dr. sc. Helena Škobić, Ivan Knezović, Marijan Tustonja i Sveučilišni teatar.

Rektor Tomić je istaknuo kako dobitnici plaketa podupiru i potiču Sveučilište. „Mi vas jako cijenimo i mislimo da u zajedničkoj sinergiji možemo postići veće rezultate“, kazao je rektor Tomić.

Prof. dr. sc. Danilo Nikolić se obratio u ime dobitnika plaketa te naglasio kako je čas primiti plaketu za izniman doprinos  razvoju Sveučilišta. „Ovo priznanje i ukazano povjerenje doživljavam s posebnom emocijom i prijateljskim činom“, kazao je Nikolić.   

OGLASI

Dan otvorenih vrata Frame

U subotu 8. lipnja 2024., u vremenu od 16.00 do 19.00 sati u vjeronaučnom centru, naša frama...

Loading