Select Page

Tradicionalna lovačka večer u organizaciji Lovačkog DRUŠTVA Radovanj Posušje

Tradicionalna lovačka večer u organizaciji Lovačkog DRUŠTVA Radovanj Posušje

Lovačko društvo Radovanj Posušje priredilo je u petak, 17. prosinca 2021. tradicionalnu Lovačku večer koja je okupila mnoge lovce, članove Lovačkog saveza Herceg Bosne, predstavnike općinske i županijske vlasti, te prijatelje i uzvanike.

Osoblje svadbenog salona Viktorija potrudilo se za ukusnu večeru, a uzbuđenju večeri pridonijela je tombola sa 50 iznimno vrijednih nagrada, među kojima je bilo i 14 pušaka. Koliko je bilo zanimanje za tombolu potvrđuje brojka od preko 5000 prodanih listića.

Tijekom večeri pozdrave su uputili te odaslali prigodne poruke predsjednik LD Radovanj Posušje Mario Tomić, te načelnik općine Posušje Ante Begić. Molitvu je uoči večere predmolio fra Robert Pejičić.

Predsjednik LD Radovanj Posušje Mario Tomić pozdravio je prisutne lovce i uzvanike zahvalivši svima koji su pomogli u organizaciji ovog druženja. „Lovačko društvo Radovanj Posušje nastalo je 1950. godine i jedno je od najstarijih institucija u općini Posušje. Nažalost, protekle godine nismo bili u mogućnosti proslaviti veliki jubilej, 70. godina rada društva zbog epidemiološke situacije. Večeras se posebno sjećamo svih članova koji nisu više s nama. Kako bi društvo ostalo na ovom nivou, ovim putem apeliram na mlađe članove društva da se aktivnije uključe u rad samog društva. Svim lovcima poručio bih da se držimo lovačke etike, te da pazimo na ponašanje u lovu, da na taj način pošaljemo poruku da su lovci časni i pošteni ljudi koji vole lov, prirodu i druženje“, istaknuo je u obraćanju gospodin Tomić.

Predsjednik Lovačkog saveza Herceg Bosne Slavko Marin nije mogao biti nazočan, no uputio je poruku u kojoj je izrazio žaljenje zbog odsutnosti, te je zaželio ugodno druženje i dobru zabavu.

Načelnik općine Posušje Ante Begić pozdravio je sve prisutne ispred Općine Posušje i u svoje osobno ime, zahvalio na pozivu te zaželio ugodno druženje svim prisutnima.

Dodijeljene su i zahvalnice za radove u lovištu, priznanja za počasne članove, uvjerenja mladim lovcima o položenom lovačkom ispitu te uručena i odličja III reda. Odličja III reda dobili su Branko Duspara, Bruno Kovač, Zvonko Kovač, Miljenko Bošnjak, Tihomir Markota i Vlado Duspara.

Tijekom večeri prisutne je zabavljao bend Trio Penava.

OGLASI

Loading