Select Page

Proslava Velike Gospe u Posušju

Proslava Velike Gospe u Posušju

Naša župa svečano je proslavila svoju nebesku zaštitnicu, Veliku Gospu. Za ovu svetkovinu župa se pripremala kroz Devetnicu. Posebno je svečano bilo na Uočnicu svetkovine. Bogu hvala, proslava je prošla bez kiše. Iako je nevrijeme prijetilo, sve je prošlo u najboljem redu. Devetnica se molila na Martića križu. Nakon toga bila je procesija kroz grad. Sve je prošlo u najboljem redu. Vjernici su pobožno i dostojanstveno sudjelovali.

devetnice_9_1

Svetu misu predvodio je don Tonči Matulić, dekan Katoličkog bogoslovnog frakulteta u Zagrebu. U svojoj propovijedi, don Tonči, naglasio je važnost slušanja Božje riječi. Jer po toj Riječi, svijet je stvoren, Bog postaje čovjekom, BDM vjeruje Božjoj riječi… Na koncu mise bio je blagoslov djece.

devetnice_9_15

Na sam dan svetkovine mise su slavljene u 7,00; 9,00; 11,00 i 19,00 sati. Svečanu sv. misu u 11,00 sati predvodio je don Tonči Matulić. Sv. misa započela je procesijom kroz crkveno dvorište. U svojoj nadahnutoj i sadržajnoj propovijedi, don Tonči, nastavio je govor o Božjoj riječi. Odgovor na tu Riječ jest: vjera. Vjera je krasila život BDM. Živeći s tom vjerom i po toj vjeri; BDM, je posvetila svoj život toj Božjoj riječi, koja joj je pomogla da na koncu život bude uznesena na nebo. Stoga smo i mi pozvani, naglasio je propovjednik, vjerovati Isusu Kristu i Njegovoj riječi. Jer, povijest nas uči i dokazjue da sve drugo propada i odlazi u zaborav.

devetnice_9_5

Bogu i Gospi smo zahvalni za lijepo i ugodno vrijeme. Nakon svete mise slavlje se nastavilo u obiteljskim domovima i gradskim ulicama.

devetnice_9_6

zupa-posusje.com

OGLASI

Loading