Select Page

PRVI VIKEND TEČAJA PSHB ZA VOĐENJE U LJETNIM UVJETIMA

PRVI VIKEND TEČAJA PSHB ZA VOĐENJE U LJETNIM UVJETIMA

Blidinje je ovog vikenda bilo mjesto učenja, vježbanja, susreta i druženja. Tri dana aktivno se radilo s polaznicima iz Livna, Posušja, Tomislavgrada, Viteza, Sarajeva i Mostara, koji se obučavaju za vođenje u ljetnim uvjetima. Uz stručno vodstvo instruktora Vodičke službe HPS-a, Gorana Gabrića i Željka Arnautovića, koji su provodili teorijsku i praktičnu obuku dobar dio posla odrađivali su i vodiči iz naše stanice što je izuzetno korisno za naš budući samostalni rad. Osim već spomenutih, stručnu podršku smo dobili i od Zdenka Marića, iskusnog alpinista i visokogorca i instruktora GSS-a i čovjeka najzaslužnijeg za pozitivne promjene koje se događaju u sustavu školovanja gorskih spašavatelja u BiH. Također se zahvaljujemo i Kenanu Muftiću, prvom čovjeku Terra Dinarice (koji je prehodao cijelu bijelu stazu Via Dinarice i sa nje ponijeo dojmove koji pokreću brojne projekte u svijetu planinarstva u BiH) alpinistu i visokogorcu s vrlo bogatim iskustvom. Hvala svima što su svoja znanja i iskustvo planine podijelili s nama.
Izuzetno dobra atmosfera, nova poznanstva, bogat sadržaj u sva tri dana i visok stupanj motiviranosti polaznika za učenje i vježbu rezultirali su zadovoljstvom kako kod polaznika tako i kod instruktora. A vedrom raspoloženju doprinijeli su i slučajni (ništa nije slučajno) susreti sa planinarima i vodičima koji su tih dana pohodili Čvrsnicu.
Ovom prilikom zahvaljujemo se instruktorima, predavačima, vodičima, tečajcima i svima koji su pomogli da prvi vikend tečaja bude uspješan. Zahvaljujemo se vlasniku i osoblju restorana Staza na Blidinju koji su nam osigurali odličan ambijent za teorijski dio obuke, zatim društvu HPD Prenj 1933 iz Mostara, čije vođstvo nam je za potrebe smještaja tečajaca ustupilo planinarsku kuću Muniku i opet Zdenku Mariću koji je za potrebe smještaja ustupio svoju kuću.
Sljedeći vikend tečaja odvijat će se na Bogodolu u podnožju planine Čabulje. Veselimo se novim susretima. Vidimo se!
Očekivali smo prisustvo članova Komisije za specijalističke aktivnosti iz PSBiH ali nam odgovorni rekoše da to ne možemo dobiti dok se proces registracije ne privede kraju. Strpljivi smo, dočekat ćemo.

OGLASI

Loading