Select Page

RADIONICA ZA PROCJENU STANJA: Jačati turistički razvoj Blidinja

RADIONICA ZA PROCJENU STANJA: Jačati turistički razvoj Blidinja

Lokalni proizvođači i dionici turističke ponude Blidinja u srijedu su se na radionici u Ski Centru na Risovcu susreli s predstavnicima Agencije za gospodarski razvoj (REDAH) te Deutsche Gesellschaft fur Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH.

Cilj radionice bila je procjena trenutnoga stanja ponude na području Blidinja te definiranje potreba i sljedećih koraka za razvoj te turističke destinacije.

dsc_0740

Na radionici su uz sami projekt predstavljeni i poslovni subjekti sa svojim modelima rada u turizmu na području Blidinja kao i plan rada JP “Park Prirode Blidinje”.

Stručni dio radionice vodio je stručni konzultant Eike Otto koji je predstavio pregled lanca dodane vrijednosti u tom sektoru turizma te proizvode i marketing turističkih regija svijeta i Njemačke s karakteristikama sličnim parku prirode Blidinje. Također je govorio o kompleksnosti koncepta eko hotelijerstva i ekološkog turizma.

 

Radionica je organizirana kroz suradnju REDAH-a s Programom za lokalnu samoupravu i ekonomski razvoj, EU ProLocal koji uključuje i projekt financiran od strane Europske unije: Oporavak malih i srednjih poduzeća u područjima zahvaćenim poplavama i jačanje njihove konkurentnosti na osnovu partnerstava za lokalni ekonomski razvoj, a implementira Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH.

Cilj ove suradnje je gospodarski razvoj područja Blidinja te jačanje konkurentnosti poslovnih subjekata tog područja u sektoru turizma, priopćili su iz REDAH-a.

vecernji.ba

OGLASI

Dan otvorenih vrata Frame

U subotu 8. lipnja 2024., u vremenu od 16.00 do 19.00 sati u vjeronaučnom centru, naša frama...

Loading