Select Page

Održano četvrto ovogodišnje predavanje književnika Ivice Karamatića u Posušju

Održano četvrto ovogodišnje predavanje književnika Ivice Karamatića u Posušju

Književnik i publicist Ivica Karamatić održao je u Općinskoj vijećnici, činjenicama dokumentirano, jednosatno predavanje «Fragmenti glede razotkrivanja lažne jugoslavenske komunističke povijesti.»

U razlužbi prvoga fragmenta predavač Karamatić je iznio niz dokaza o izmišljenom osnutku prvoga partizanskog odreda 22. lipnja 1941. kod Siska, dokazujući da su se tog dana tamošnji hrvatski komunisti prosovjetske provenijencije povukli tek u ilegalnost, a da nikakav odred rečenoga nadnevka nije osnovan.

Razlažući drugi fragment o slijepoj podložnosti 1941. KPJ-u i Tita Staljinu i Sovjetskom Savezu, vlastito izlaganje predavač je obrazložio svjedočenjima tadašnjih istaknutih komunista: Josipa Broza Tita, Augusta Cesarca, Ivana Šibla, Milovana Đilasa, Aleksandra Rankovića, Mike Špiljaka, Vlade Janića, Ive Amulića, Marka Belinića, Jakova Blaževića, Josipa Kraša i Josipa Kopiniča. Govoreći o 27. srpnju 1941. kao lažnom «Danu antifašističkog ustanka», predavač je napose podvukao da tog nadnevka nije bilo nikakvog «antifašističkog ustanka» već su udruženi partizani i četnici, uz pomoć talijanskih fašista, 27. srpnja 1941. ubili 350 katoličkih hodočasnika iz Drvara pri njihovu povratku iz Knina i njihova župnika Maksimilijana Nestora i bacili ih zaklane u jamu Golubnjaču. Istoga nadnevka «ustanici» su vlč. Juraja Gospodnetića u Grahovu ispekli na ražnju, a u idućim danima s lica zemlje su izbrisali desetak hrvatskih župa te samo u Istočnoj Lici smaknuli više od petsto Hrvata.

U četvrtom fragmentu predavač je obrazloženo govorio o znanstvenim istraživanjima dr. Josipa Jurčevića glede stvaranja protuhrvatskoga jasenovačkog mita u komunističkoj Jugoslaviji, koji traje do danas, a na temelju Jurčevićeve knjige «Nastanak Jasenovačkog mita» (Zagreb, 2005.). Karamatić je predavanje završio iznošenjem niza činjenica glede protuhrvatskog djelovanja književnika Miroslava Krleže.

opcina-posusje.ba

OGLASI

Dan otvorenih vrata Frame

U subotu 8. lipnja 2024., u vremenu od 16.00 do 19.00 sati u vjeronaučnom centru, naša frama...

Loading